Canon е един от най-уважаваните и известни производители на фотоапарати в света. Те имат всичко - от DSLR до не-DSLR камери. Имат фотоапарати за потребители с всички нива на умения.

Ако търсите фотоапарат за начинаещи, препоръчвам фотоапаратите на Canon. Те са уважавани и хвалени с причина. Те имат голям набор от фотоапарати за начално ниво за тези, които правят първите си стъпки във фотографията.

Ще ви помогна да намерите най-добрия фотоапарат на Canon за начинаещи, за да можете да започнете да снимате възможно най-добре. Съставих списък с 9-те най-добри фотоапарата на Canon за начално ниво с всички подробности, от които се нуждаете, за да направите правилния избор.

Защо Canon

Canon е един от най-големите и най-добри производители на фотоапарати в света. Те постоянно произвеждат камери с изключително качество. Но има и други големи производители като Nikon, Sony и Fujifilm. Защо да изберете Canon пред другите?

Canon просто има най-добрата селекция от фотоапарати за начинаещи. Имат DSLR, безогледални и компактни фотоапарати. И всички тези опции са на ниво за начинаещи.

Nikon има D3500, който е един от най-добрите фотоапарати за начинаещи. Но този DSLR е основната опция в тяхната базова гама. Sony и Fujifilm имат няколко безогледални опции за начинаещи, но те са ограничени. Освен това фотоапаратите на Sony могат да бъдат доста скъпи.

Canon предлага идеалната опция за начинаещи фотографи. Техните фотоапарати за начинаещи имат всички функции, от които се нуждаете, за да овладеете изкуството на фотографията.И техният обширен списък от модели във всички категории означава, че можете да останете с Canon, докато развивате уменията си. Те имат опции от камери за начинаещи до професионални стандартни камери.

Какво трябва да търси начинаещият при избора на камера

Закупуването на цифров фотоапарат за начинаещи не е лесно. Има много неща, които трябва да вземете предвид. А списъците с функции и спецификации могат да се превърнат в лабиринт от информация. На първо място, трябва да помислите какъв вид фотография искате да правите. Тогава можете да намерите характеристики, които отговарят на вашите намерения. Ето някои от основните характеристики, за които трябва да внимавате.

Тип камера: Canon има няколко различни типа камери в гамата си за начинаещи. Имат DSLR, безогледални и компактни камери.

DSLR са традиционни фотоапарати, известни със своята надеждност и класическа функционалност.Фотоапаратите без огледала обикновено са по-малки от DSLR и имат по-модерни функции като електронни визьори и електронни щори. Компактните камери предлагат нещо просто. Имат фиксирани лещи, лесни са за използване и се побират в джоба ви.

Резолюция на сензора: Разделителната способност на сензора за изображение играе огромна роля в качеството на изображението, заснето от камерата. Други характеристики също играят роля за качеството на снимките. Разделителната способност на матрицата обаче ще ви даде представа какво можете да очаквате.

Резолюцията се измерва с броя мегапиксели (MP) на сензора на камерата. Колкото повече MP, толкова по-високо е качеството на изображението. Това не винаги е вярно, но работи като общо правило за начинаещи фотографи.

ISO диапазон: ISO настройката определя колко чувствителен е сензорът към светлина. Ако зададете ISO на ниска стойност, качеството на снимките ще бъде по-добро, но ще ви трябва повече светлина, за да получите правилната експозиция.По-високият ISO ви позволява да снимате в тъмни ситуации, но също така въвежда повече цифров шум.

Wide ISO ви дава повече опции за снимане. Можете да снимате на дневна светлина при по-ниски нива, но по-високият диапазон ви позволява да снимате при условия на слаба светлина. Това е полезно за снимане през нощта или за снимане на концерти.

Автофокус: Автофокусът е полезна функция, ако искате да опитате ръката си във фотографията на спорт или диви животни. Той фокусира вместо вас, позволявайки ви да се съсредоточите върху получаването на желаната снимка. Автофокусът, проследяващ обекта, също е полезен при снимане с бързо движение.

Допълнителни функции: По-младите фотографи може да предпочетат електронен визьор пред оптичен. Също така си струва да се обърне внимание на наличието на Wi-Fi и Bluetooth. Те правят много лесно прехвърлянето и споделянето на снимки.

Видео за начинаещи от IVASH Photography относно избора на вашия първи фотоапарат:

9 Най-добрите фотоапарати на Canon за начинаещи

Направихме тестове и проучвания, за да намерим най-добрия фотоапарат на Canon за начинаещи. В нашия списък има по нещо за всеки. Имаме фотоапарат Canon за вас, независимо какъв вид фотография искате да правите и какъв тип фотоапарат имате нужда.

1. Canon EOS Rebel T8i

Canon EOS Rebel T8i
Тип камераDSLR
Разрешение24.1MP
ISO диапазон100-25600
Монитор3″ сензорен екран с променлив ъгъл и визьор
Видео4K
Бърст скорост7 fps

Canon EOS Rebel T8i е страхотна универсална камера с фантастични възможности за снимки и видео. В същото време Canon запазва лекотата на работа, така че начинаещите могат да го използват максимално. Той предлага добро съотношение цена / качество с пълен обектив. И смятаме, че това е най-добрият фотоапарат на Canon за начинаещи.

Canon EOS Rebel ви дава разнообразни опции за контрол на експозицията. Има напълно автоматичен режим, който е идеален за начинаещи. Но можете постепенно да поемете контрола, като използвате полуавтоматични режими на снимане, като режими с приоритет на затвора и приоритет на диафрагмата.

Сензорът от 24,1 MP не е революционен в света на цифровите фотоапарати. Но това е страхотно качество на изображението за начинаещ ентусиаст. Ще видите значителен скок в качеството в сравнение с камерите на смартфоните: повече детайли и живи цветове.

Системата за автоматично фокусиране е отлична за камера от начално ниво. Той използва 45 точки за откриване на фаза, които проследяват обекта в целия кадър. Освен това има функция за разпознаване с очи за хора и животни. Ще се насладите на снимане на портрети и диви животни.

Видеозаписът е друга функция, която начинаещите ще харесат. Canon EOS Rebel T8i ви позволява да снимате 4K видео, идеално за започване на видеозаснемане. А въртящият се екран улеснява заснемането ви за видеоблог.

DSLR камерите обикновено имат по-обемисти корпуси. Но ергономичният дизайн на Rebel T8i пасва удобно в ръката ви, така че бързо ще свикнете с него. Имате електронен и оптичен визьор. Електронният визьор е удобен, но драстично намалява живота на батерията.

2. Canon EOS M50 Mark II

Canon EOS M50 Mark II
Тип камераБезогледало
Разрешение24.1MP
ISO диапазон100-51200
Монитор3″ сензорен екран с променлив ъгъл
Видео4K
Бърст скорост10 fps

Canon EOS M50 Mark II е идеалният безогледален фотоапарат за начинаещи. Достъпен е за безогледален фотоапарат. Той има всички характеристики и функционалност, за да плени младия фотограф, което го прави един от най-добрите фотоапарати на Canon за начинаещи.

Сензорът за изрязване (APS-C) има резолюция от 24,1 MP, което ви позволява да получавате снимки с отлично качество. А диапазонът ISO 100-51200 означава фантастично представяне при слаба светлина.Процесорът за изображения DIGIC 8 също помага за поддържане на качеството. Той също така подобри работата на системата за автофокус.

Canon EOS M50 Mark II също заснема невероятно 4K видео. Можете да снимате със 120 fps за забавен каданс. Серийната скорост на автофокуса е 10fps.

Въртящият се електронен визьор прави воденето на vlog по-лесно. Освен това камерата може да се използва за предавания на живо в Twitch, YouTube и Instagram. Приложението Canon Webcam Utility превръща вашия фотоапарат Canon в уеб камера.

3. Canon EOS M200

Canon EOS M200
Тип камераКомпактен без огледало
Разрешение24.1MP
ISO диапазон100-25600
Монитор3″ въртящ се LCD монитор
Видео4K
Бърст скорост6.1 fps

Canon EOS M200 е страхотен фотоапарат от начално ниво за начинаещи във фотографията. Това е компактен фотоапарат, който е лесен за използване и резултатите ще увеличат ентусиазма ви за фотография.

Ще получите превъзходното качество на изображението, което очаквате от фотоапарат на Canon. И те притиснаха APS-C сензор в компактно и леко тяло. Разделителната способност от 24,1 MP е впечатляваща за насочи и снимай камера.

Влогъри и стриймъри също ще харесат Canon EOS M200. Имате 4K видео за видеоклипове. Има и страхотна 4K функция за изтичане на времето. Има въртящ се екран за селфита и можете да снимате във вертикален режим, така че вашите кадри да пасват идеално на екрана на вашия смартфон.

Автофокусът има разпознаване на лице и око, за да ви помогне, когато снимате портрети и видеоблогове. Wi-Fi и Bluetooth връзката улеснява прехвърлянето и споделянето на изображения и видеоклипове. А приложението Canon Camera Connect ви позволява да снимате от разстояние.

4. Canon EOS Rebel SL3

Canon EOS Rebel SL3
Тип камераDSLR
Разрешение24.1MP
ISO диапазон100-25600
Монитор3″ екран с променлив ъгъл / оптичен визьор
Видео4K
Бърст скорост5 fps

Canon EOS Rebel SL3 е друг страхотен DSLR за начално ниво. Предлага се с 18-55 mm обектив, което го прави подходящ за портрети, пейзажи и улична фотография. Лекотата на използване и производителността го правят един от най-добрите DSLR на Canon за начинаещи.

Сензорът

24.1MP и процесорът DIGIC 8 се комбинират, за да произвеждат зашеметяващи снимки с отлична детайлност и възпроизвеждане на цветовете. CMOS автофокусът с два пиксела е бърз и точен, докато разпознаването на очите помага при портрети и диви животни.

Някои по-млади потребители може да свикнат с оптичния визьор трудно. Но може да помогне на начинаещите фотографи да композират снимки. Освен това разполагате с екран с променлив ъгъл за помощ при настройките и редактирането във камерата.

Максималната скорост на серия от 5 кадъра в секунда е ниска според днешните стандарти. Но 4K видео е повече от достатъчно за амбициозни режисьори. Wi-Fi и Bluetooth опциите също са чудесни за споделяне на изображения и видеоклипове онлайн.

5. Canon PowerShot SX70 HS

Canon PowerShot SX70 HS
Тип камераМостова камера
Разрешение20.3 MP
ISO диапазон100-3200
Монитор3″ LCD сензорен екран
Видео4K
Бърст скорост10 fps

Canon PowerShot SX70 HS е мостова камера. Има всички функции на огледално-рефлексен фотоапарат, но в същото време е лесен за работа, като компактен. Обективът не може да се сваля, така че не е нужно да харчите пари за допълнителни части. Освен това този модел има страхотни характеристики, което го прави един от най-добрите фотоапарати на Canon за начинаещи.

Резолюцията на матрицата е 20,3 мегапиксела. Той е по-нисък от другите опции в този списък, но процесорът DIGIC 8 осигурява максимална производителност, така че пак ще получавате невероятни снимки.

Обективът с фиксирано увеличение на Canon осигурява 65x увеличение, което ви поставя точно в центъра на действието. Това е един от най-добрите фотоапарати на Canon за начинаещи фотографи на спорт и диви животни. И стабилизирането на изображението в тялото намалява трептенето на камерата при увеличаване.

Имате и 4K видео с допълнителна функция за изтичане на времето. Има серия от снимки с 10 кадъра в секунда. Има Wi-Fi и Bluetooth. И имате възможност да използвате оптичния визьор, както и LCD екрана.

6. Canon EOS RP

Canon EOS RP
Тип камераПълнокадрова безогледална камера
Разрешение26.2 MP
ISO диапазон100-40000
Монитор3″ сензорен екран с променлив ъгъл
Видео4K
Бърст скорост5 fps

Canon EOS RP е пълноформатен цифров безогледален фотоапарат. И докато пълноформатните камери не се свързват често с пазара за начинаещи, Canon EOS RP е добър избор за начинаещи фотографи. Спецификациите са чудесни за начинаещи, но цената е по-висока.

Пълноформатен сензор осигурява 26,2MP разделителна способност на изображението. Качеството на изображението е просто фантастично. А оптичната стабилизация на изображението осигурява 5 стъпки за намаляване на трептенето за ясни снимки.

Автофокусната система е отлична, със 143 AF зони, които осигуряват 88% покритие на кадъра. Фиксира се за по-малко от секунда и проследява движението на обекта през кадъра. Работи отлично при условия на слаба светлина, така че можете да запазите фокуса, когато снимате през нощта.

Скоростта на серия е ниска - само 5 кадъра в секунда. Но 4K видеото е страхотно. Предлага се също Wi-Fi и Bluetooth връзка. Можете да използвате камерата като уеб камера. Напълно артикулиращият екран ще ви помогне с това.

7. Canon EOS 7D Mark II

Canon EOS 7D Mark II
Тип камераDSLR
Разрешение20.2MP
ISO диапазон100-16000
Монитор3″ LCD екран
ВидеоFull HD
Бърст скорост10 fps

Canon EOS 7D Mark II вече е малко остарял. Но си остава един от най-добрите фотоапарати на Canon за начинаещи. Това е класически DSLR с всички функции, необходими на един амбициозен фотограф, за да започне. Той е прост, лесен за използване и достъпен, което го прави перфектната камера за начално ниво.

Камерата с 20,2 MP не е революционна, но ще видите значително подобрение в качеството на изображението спрямо камерите на смартфоните. А диапазонът ISO 100-16000 ви позволява да изпробвате нови видове снимане.

Системата за автофокус все още е на върха. Той използва 65-точкова система от кръстосан тип, която бързо намира и фиксира вашия обект, така че да не пропуснете момента. А CMOS AF с двоен пиксел ви позволява да снимате филми с пълна поддръжка на автофокус.

Начинаещите видеооператори ще бъдат разочаровани, че в камерата няма 4K видео. Full HD видеото е прилично, но тази камера не може да се конкурира с новите камери на Canon, когато става въпрос за видео. Този модел е насочен към ентусиазирани фотографи. И ще се радват да научат, че това все още е един от най-добрите фотоапарати на Canon за начинаещи.

8. Canon EOS Rebel T7

Canon EOS Rebel T7
Тип камераDSLR
Разрешение24.1MP
ISO диапазон100-12800
Монитор3″ екран с променлив ъгъл / оптичен визьор
ВидеоFull HD
Бърст скорост3 fps

В много отношения Canon EOS Rebel T7 е надминат от по-новите модели Rebel. Но Canon EOS Rebel T7 все още е страхотна камера за начално ниво, предлагаща всички спецификации и функции, които бихте очаквали от камера за начално ниво.

Canon EOS Rebel T7 повече от уверено държи позицията си по отношение на качеството на изображението. Камерата от 24,1 MP може да се сравни с всяка камера в този списък. А процесорът DIGIC 4+ гарантира най-доброто качество.

Максималната скорост на серия е само 3 кадъра в секунда, което е бавно по всички стандарти. А липсата на 4K видео говори достатъчно за възрастта на камерата. Но Full HD кадрите все пак ще зарадват начинаещите режисьори. А Wi-Fi свързаността улеснява споделянето в социалните медии.

Можете да използвате Canon EOS Rebel T7 като уеб камера, като я свържете към вашия компютър чрез USB.А с приложението Canon Camera Connect, достъпно за телефони с iOS и Android, имате възможност да снимате от разстояние. За съжаление животът на батерията не е фантастичен.

9. Canon PowerShot G7X Mark II

Canon PowerShot G7X Mark II
Тип камераКомпактен фотоапарат
Разрешение20.1MP
ISO диапазон125-12800
Монитор3″ LDC екран и визьор
ВидеоFull HD
Бърст скорост8 fps

Canon PowerShot G7X Mark II е друг страхотен фотоапарат за начинаещи.Има няколко страхотни модела в линията компактни фотоапарати на Canon. А PowerShot G7X MII има отлични спецификации и стабилизация на изображението, което го прави един от най-добрите фотоапарати на Canon за начинаещи.

Камерата е оборудвана с 1-инчов сензор. Но въпреки малкия си размер, вие получавате резолюция на изображението от 20,1 MP. Обективът с фиксирано увеличение на Canon има отлично оптично качество. Това е обектив с 4,2x увеличение. А механизмът за стабилизиране на изображението поддържа снимките ясни при пълно увеличение.

При минимално фокусно разстояние максималната бленда на обектива е f/1,8. Максималната бленда се променя на f/2.8 само при пълно увеличение. Това ви дава страхотни възможности, когато условията на осветление не са идеални.

Скоростта на серия от 8 кадъра в секунда е прилична за джобна камера. Идеален е за снимане на спорт или бързи действия. Видеото се снима само във Full HD, а не в 4K.Но благодарение на Wi-Fi и Bluetooth опциите можете да споделяте вашите снимки и видеоклипове само за няколко секунди.

Въртящият се екран е перфектен за правене на селфита или видеоблог. Освен това има възможност за вертикално видеозаснемане. Вашите видеоблогове ще се вписват идеално във вашия акаунт в социалните медии. Той е компактен, лек и достъпен. Животът на батерията също е приличен. Като насочи и снимай, това е един от най-добрите фотоапарати на Canon за начинаещи.

Заключение

Намирането на най-добрата камера за начинаещи не е лесно. Има много неща, които трябва да вземете предвид. Има различни видове камери. Има фотоапарати и видеокамери. И трябва да вземете предвид бюджета си.

Но независимо какво търсите, можете да сте сигурни, че Canon има нещо за вас. Това е един от най-известните и уважавани производители. И има много фотоапарати Canon за начинаещи.

Canon Rebel T8i е нашият най-добър избор за начинаещ фотоапарат на Canon. Това е най-добрата универсална камера със страхотна производителност както за снимки, така и за видеоклипове. Има Canon EOS M50 II, ако си падате по vlogging. А Canon EOS M200 е перфектен, ако имате нужда от нещо компактно.

Това е нашият списък с най-добрите фотоапарати на Canon за начинаещи. Включихме камери от начално ниво за всички, така че можете да намерите правилния фотоапарат на Canon за вас.

Категория: