Фотографията е неразделна част от всеки дизайн и намирането на правилните безплатни снимки за търговска употреба може да бъде трудно. Разбира се, можете да намерите стандартни стокови снимки на човек, седнал пред компютър, или бизнесмени, усмихнати в конферентна зала, но тези изображения са мелодраматични и старомодни. За да се откроите от конкуренцията и да създадете сайт, който наистина привлича вниманието, имате нужда от уникална и креативна стокова фотография, която допълва мисията на вашата марка. голям брой снимки, това може да бъде скъпо (до $ 20 за едно изображение!).За щастие има много сайтове, които предлагат невероятни стокови снимки, както безплатни, така и достъпни за търговска употреба.

Съставихме списък с най-добрите сайтове за стокови изображения, за да можете да търсите правилните стокови снимки за вашия бизнес в множество източници. Всеки сайт е маркиран сCreative Commons Zero или еквивалентен лиценз, който позволява безплатна търговска употреба и модификация. Фотобанките от рейтинга са прозрачни по отношение на лицензирането.

Svanty

Информация за лиценза

Svanty е бързо развиваща се стокова стокова снимка на руски език с безплатни изображения за търговски и лични цели. Удобната рубрикация, селекции от популярни, най-гледани и коментирани снимки, както и отделна страница с нови изтегляния правят „Svanti“ лидер на текущия рейтинг на фотобанките. Svanty има способността да дарява артисти, но повечето от снимките са безплатни по подразбиране

https://svanty.com/ru/

Пексели

Информация за лиценза

Pexels често е първият избор, когато търсите безплатна професионална бизнес фотография. Фотографите, които предоставят изображения за този сайт, са уникални и невероятно талантливи - те публикуват снимки, които са далеч от стандартните стокови снимки. Всички изображения са безплатни за използване и са разрешени модификации на оригиналите. Докато кредитите на фотограф са добре дошли, приписването не е задължително.

https://www.pexels.com/

Unsplash

Информация за лиценза

Unsplash е популярен сайт за безплатни снимки, тъй като има една от най-големите колекции от снимки. Всяко изображение на сайта е безплатно за комерсиални и некомерсиални цели и включва възможност за промяна, копиране и разпространение по неконкурентен начин.Тази банка със стокови изображения е страхотна за изображения с общо предназначение и е чудесно място да започнете търсенето на снимки във всяка категория, за да видите много опции.

https://unsplash.com/

Pixabay

Информация за лиценза

Pixabay е страхотна директория с безплатни стокови снимки за търговска употреба, тъй като предоставя една от най-големите библиотеки със стокови изображения, които сме срещали. Харесваме този сайт заради комбинацията от снимки и илюстрации. Когато става въпрос за изображения за бизнес или маркетингови цели, Pixabay предлага огромен избор. Въпреки толкова големия избор, ние лично смятаме, че този сайт има изобилие от стандартни, светски стокови изображения.

https://pixabay.com/

FreePik

Информация за лиценза

FreePik предлага голям избор от графики, снимки и илюстрации. Те имат богат избор от файлове на Adobe Photoshop и Illustrator, така че е лесно да модифицирате оригиналите с най-популярния софтуер за графичен дизайн. Това прави Freepik една от най-добрите опции за събиране на графики, както и снимки. Photobank предлага премиум абонамент за $11,99/месец, което ви дава още повече възможности, въпреки че изборът на безплатни изображения е доста обширен. Те също имат дъщерна компания, Flaticon, която е една от най-добрите опции за създаване на персонализирани икони и пакети с икони.

https://www.freepikcompany.com/

Life of Pix

Информация за лиценза

Този сайт за стокови снимки е колекция от снимки с висока резолюция, които са артистични и уникални. Тук има хиляди обикновени и стандартни снимки.Life of Pix популяризира и показва 10 нови фотографи всяка седмица и избира един от тях за „фотограф на седмицата“. Тази удобна функция позволява на потребителя да изследва нови фотографи всяка седмица и да ги следва, ако отговарят на желания стил.

https://www.lifeofpix.com/

Canva

Информация за лиценза

Canva е популярен онлайн инструмент за графичен дизайн, който позволява на потребителите лесно да създават и променят нови дизайни. Canva също предлага голямо разнообразие от стокови изображения, които са безплатни както за комерсиална, така и за некомерсиална употреба. Те използват изображения от Pixabay и Pexels, както и различни други източници, което прави това още един чудесен избор за намиране на правилната стокова снимка.

https://www.canva.com/

StockSnap

Информация за лиценза

StockSnap е фотобанка от безплатни стокови снимки за търговска употреба, които далеч не са обикновени. Те предлагат удобен начин за разглеждане на снимки по категория и включват актуален раздел, който да вдъхнови професионалист да създаде нов дизайн. Ако имате нужда от необичайни изображения, Stocksnap е чудесен избор.

https://stocksnap.io/

KaboomPics

Информация за лиценза

KaboomPics е друг сайт за стокови изображения, предлагащ безплатни стокови снимки за търговски и некомерсиални цели. Вместо да категоризират снимки, те предлагат възможност за сортиране на изображения по конкретни фотосесии.

https://kaboompics.com/

Гратисография

Информация за лиценза

Gratisography е неясен сайт за стокови изображения, който използва подхода за предоставяне на странни и забавни стокови изображения, безплатни за комерсиална употреба. Първото впечатление от началната страница потвърждава тази теза и дори имат раздел за комични и необичайни вектори за проекти за графичен дизайн. Ако един дизайнерски проект изисква уникален вкус на забавление, тогава Gratisography е правилното място да започнете търсенето на стокови изображения.

https://gratisography.com/

Магдлен

Информация за лиценза

Включва оригинални снимки, които са ръчно подбрани за архивиране, което означава, че те вероятно са уникални в сравнение с някои от по-популярните снимки. Това е страхотно място за разглеждане на снимки от по-малко известни фотографи, като същевременно предоставя същото високо качество като другите сайтове за изображения.

https://magdeleine.co/

Burst

Информация за лиценза

Burst е сайт за безплатни изображения, поддържан от популярната платформа за електронна търговия Shopify. Barst предлага както лична, така и комерсиална фотография безплатно, с всичко - от стандартни стокови фонове до сложни и уникални изображения. Те предлагат снимки както с висока, така и с ниска разделителна способност и не се нуждаете от магазин или акаунт в Shopify, за да изтеглите безплатни изображения.

https://burst.shopify.com/

PikWizard

Информация за лиценза

PikWizard предлага безплатни стокови снимки за търговска и лична употреба. Освен това те имат удобна функция за текстов редактор, която ви позволява бързо да добавяте думи към всяко изображение, което виждате на сайта.Това ви позволява да създавате чисти банери и графики за социални медии за минути, без да е необходим по-сложен редактор като Canva или Photoshop. За достъп до текстовия редактор е необходим безплатен акаунт.

https://pikwizard.com/

PicJumbo

Информация за лиценза

PicJumbo предлага прилична селекция от безплатни стокови снимки за търговски цели и ви позволява да търсите изображения по категория. Има премиум акаунт, който ви позволява да търсите ексклузивни снимки, които не са били публикувани преди това в интернет. Въпреки че месечното плащане може да бъде скъпо от $49 на месец, можете да получите доживотно членство срещу еднократна такса от $249. Въпреки че имат платен план, безплатната версия съдържа много оригинални снимки и е страхотен фотосбор за начинаещи.

https://picjumbo.com/

FreeRange Stock

Информация за лиценза

Freerange е друг сайт за стокови изображения, който трябва да бъде включен във вашата кутия с инструменти за манипулиране на уеб изображения. Въпреки че имат страхотна библиотека със снимки, най-интересният аспект е техният избор на фонови изображения. Ако имате нужда от специфичен фон или висококачествена текстура, FreeRange може да е една от най-добрите опции.

https://freerangestock.com/

Има още много безплатни снимки, които съдържат страхотни изображения за търговска употреба. Просто искахме да съберем нашите любими сайтове, които според нас са едни от най-добрите за намиране на безплатни снимки. Ако смятате, че определен сайт със стокови изображения трябва да бъде неразделна част от тази класация, не се колебайте да коментирате по-долу!

Категория: