От връзката в долната част на тази статия можете да изтеглите най-новата версия на безплатна програма за правене на екранни снимки от екрана на монитораScreenshot Captor Програмата е невзискателна към компютърните ресурси и в същото време мощен и функционален, което е рядкост за свободния софтуер.

Не изисква инсталация на компютър! Може да се стартира от флашка!

Screenshot Captor предоставя възможност за правене на копия на екранни изображения в различни режими, включително поддръжка за работа с множество монитори, както и като "избран фрагмент" , "активен прозорец" , "обект на Windows" и т.н.д. Към запазените файлове могат да се добавят текстови коментари и графични ефекти.

Сред другите предимства на програмата може да се отбележи дефинирането на границите на неправоъгълни прозорци, автоматично превъртане за прозорци, чието съдържание не се побира напълно на екрана, и специални инструменти за създаване на миниатюри. При рестартиране програмата запазва последните настройки.

Програмен интерфейс.

За да заснемете изображение, щракнете върху раздела Capture в горното меню на програмата. Ще се отвори падащ прозорец със следните функции:
Вземете цялото работно пространствона целия прозорец на монитора
Вземете активен прозорец- заснемете текущия отворен активен прозорец, било то браузър, програма, документ или папка
Вземете избран регион- вземете област с избираеми размери
Вземете регион с фиксиран размер- вземете област с предварително зададени размери
Вземете обект на прозорци или превъртащ прозорец- вземете прозорец с превъртане
Вземете повторение на последния размер+Поз.- вземете област на монитора с предишни параметри
Заснемане на изображение на прозореца на ScreenshotCaptor- заснемане на изображение на собствения работен прозорец на ScreenshotCaptor
Вземете екранна снимка от уеб камера- запис на видео от уеб камера
Използване на забавяне (превключване)- включете закъснението при стартиране на заснемането на монитора.По подразбиране е 4 секунди.
Стойността на закъснението е зададена в горния раздел на менюто Send To ->Configure Send To List, изберете реда Pree Capture Options, въведете стойността в полето за въвеждане на Delay, единиците са милисекунди .Улавяне на курсора (превключване
) - настройка за активиране/деактивиране на улавяне на курсора на мишката

Програмата е безплатна, но изисква ключов код. При първото стартиране на програмата се отваря прозорец за добре дошли, за да въведете ключа, натиснете бутонаEnter New License Key Information, след което прозорецътScreenshot Captor.Paste License Keyще отвори , където трябва да въведете кода на ключа. Този код е в архива в пакета с програмата, който можете да изтеглите от връзката в долната част на страницата, или можете вземете сами безплатен ключ на официалния уебсайт на програмата. Тази процедура е доста дълга и изисква регистрация. Но трябва да признаете, че получавате отлична програма безплатно, която ви позволява да получавате „снимки“ (екранни снимки) на монитора и за това можете да пожертвате пет минути от собственото си време.

Инструкции за получаване на безплатен ключ за Screenshot Captor. Кликнете, за да отворите.

Регистрирайте се на http://www.donationcoder.com. Отидете на страницата за придобиване на ключ, където щракнете върху думата ТУК в текста:

Щракнете ТУК, за да изпратите вашия постоянен лицензен ключ на вашия регистриран имейл сега.

На имейла ви ще бъде изпратено писмо с ключов код.

В архива с програмата, който можете да изтеглите от линка най-долу на страницата, вече има готов ключ във файлаkey.txt

Ако желаете, можете да създадете допълнителни ленти за бързо заснемане на изображения и видеоклипове, те се намират в горната част на екрана за лесен достъп, наред с други неща, лесно се конфигурират:

Три вида допълнителни инструменти

В допълнение към допълнителните ленти, можете да настроите допълнителен диалогов прозорец, който се отваря след заснемане и където можете да добавите допълнителна анотация към файла, да промените името, да поставите изображение или видео в клипборда, незабавно да изпратите към облачна услуга или чрез електронна поща, изтриване и други:

Допълнителен диалогов прозорец за обработка на заснето изображение/видео.

Изтеглете Screenshot Captor безплатно:Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: