Почти всеки щастлив собственик на "ябълков" смартфон рано или късно се сблъсква с проблем: как да настроите мелодия на iPhone. В библиотеката на iTunes има раздел „Мелодии“ специално за това.

Що се отнася до самите мелодии, можете или да ги изтеглите готови, или да ги създадете сами. В последния случай ще трябва да прибягвате до помощта на специални онлайн услуги или офлайн програми. Можете да ги добавите към самия iPhone по един от двата начина по-долу.Най-лесният начин да направите това е като плъзнете музикалния файл директно в iTunes. В този случай трябва да се уверите, че форматът му е m4r и продължителността не надвишава 40 s. Можете също да добавите нов файл към медийната си библиотека с помощта на File Explorer.

Когато бъдещата мелодия е в библиотеката, можете да свържете вашия смартфон към вашия компютър чрез USB кабел и ако версията на фърмуера не е по-стара от 5.0. - след това чрез безжичен Wi-Fi интерфейс. Във втория случай това става, като изберете мобилно устройство в списъка с налични и след това отворите раздела "Мелодии" . Тук можете да поставите отметка в квадратчето „Всички мелодии“ или „Избрани“, след което щракнете върху „Прилагане“ - „Прилагане“. Броят на мелодиите за един мобилен телефон е неограничен.

И така, мелодията най-накрая се зареди. Сега остава да го инсталирате. За да направите това, абонатът трябва да влезе в менюто, да изберете елемента "Настройки" , след това - "Обаждания" , "Мелодии" и след това да изберете желаната песен от пълния списък с песни, дадени му. Броят на такива уникални мелодии може да бъде всеки.

Такова разделяне ще позволи на потребителите на iPhone да разграничат обажданията от чести абонати помежду си и също така да се отърват от досадната единична мелодия. Сигналите се задават по подобен начин на моделите iPhone 4 и 4S.

Понякога собствениците на iPhone трябва не само да търсят адрес по телефонен номер, но и да установят, че разделът „Мелодии“ на устройството им липсва по някаква причина. Няма трагедия - просто папката беше преименувана и скрита от неопитния потребител. Сега може да се нарече "Звуци" . За достъп до него изберете "Настройки" , там - "Общи" , "Мелодии" (или "Звуци" ) и щракнете върху "ОК" . След това съответната папка трябва да се появи в библиотеката на iTunes и за да инсталирате мелодията, ще трябва да направите горните манипулации.

Както виждате, няма екстремни трудности - всичко е просто и достъпно дори за не много напреднали собственици на iPhone!

Категория: