На седмия Drupal реших този проблем с помощта на модула Smart Paging. Имаше няколко проблема с инсталацията и конфликт с модула Global Redirect, решението на тези проблеми е предложено по-долу.

След като преминах от Drupal 6 към Drupal 7, се сблъсках с проблема с разделянето, или може би е по-правилно да се каже, разделянето на дълги страници на отделни части. За Drupal 6 има поне два добри модула за постигане на тази цел - Pagination (Node) и Paging, но за седемте не се работи много по тях, въпреки състоянието на "в активно развитие" на Pagination (Node ) модул.Състоянието на разработка на пейджинг е "неизвестно" .

Зададох подобен въпрос на drupal.ru, но не получих повече или по-малко полезен отговор, те ме посъветваха да използвам jquery tabs като опция. Резултатът, разбира се, е интересен и дори начинаещ може да инсталира раздели сам, но минусът на този метод е в неразбираема връзка с разделите на търсачката.

И тогава хванах окото миSmart PagingИзглежда като страхотен модул, добър е за всички, дава URL адреси на страници като site.ru/news/news_name/page /0/1 (и префиксът "страница" може да бъде променен) и към заглавието, което е заглавие, ако желаете, добавя суфикс, който също може да бъде променен, катостраница 1 от 4Модулът разделя страниците чрез ръчно вмъкване на етикет за тип, по брой знаци или брой думи, също така ви позволява да правите настройки по подразбиране, но ако искате да ги промените отделно за всяка отделна страница, когато редактирате самата страница.

Инсталацията и конфигурацията на модула е разбираема дори за начинаещ, т.е. дори аз обаче имах няколко малки клопки, както и конфликт с модула за глобално пренасочване - пренасочваше страниците от повторени към първите, сега ще пиша за решаването на тези проблеми.

Инсталиране и конфигуриране на модула Smart Paging

Smart Paging има стандартна инсталация, няма какво да се добавя тук.
След инсталирането отворете страницата с настройки на входния формат (/admin/config/content/formats), изберете желания и активирайте филтритеКонвертирайте прекъсванията на редовете в HTML (т.е.и

) за съвместимост с интелигентно пейджингиИнтелигентно пейджинг

)(Замяна на нови редове с подходящи HTML тагове) дезактивиране.

След това остава само да се покажат настройките на модула във формата за редактиране на страницата. За да направите това, отидете на типовете материали, изберете този, от който се нуждаете, отидете на управлението на дисплея (Display), пътят /admin/structure/types/manage/article/display е пример за типа материал "статия" . Кликнете върху бутона за настройки:

И в полето Smart Paging активирайте опциятаПоказване на настройките за Smart Paging по време на редактиране на съдържанието на този тип съдържание, след това щракнете върху бутона Update, след това върху бутона Save material "(Запазване).

Екранна снимка:

След това текстът „Използване на настройките за интелигентно пейджинг, показани по време на редактиране на съдържание“ се появява в полето за интелигентно пейджинг:

Сега под формата на материал за редактиране от типа "статия" можете да видите настройките на модула Smart Paging за всяка страница от този тип:

Отстраняване на проблема с Global Redirect

Текущата версия на този модул версия 7.x-1.4 за сайтове с език различен от английски има глобален проблем - кръгови пренасочвания. Smart Paging не работи с dev версия, не работи и с версия 7.x-1.3. Остава да коригираме грешката във версия 7.x-1.4. Това обаче не е никак трудно да се направи. Трябва да отидете на Конфигурация ->Регион и език ->Езици (страница /admin/config/regional/language), в реда с руския език, кликнете върху „промяна“ и ние по чудо се озоваваме на страницата / admin/config/regional/language/ edit/ru, където просто трябва да премахнете езиковия префикс ru, така че полето за въвеждане да остане празно.

Това е, след това можете безопасно да инсталирате/актуализирате Global Redirect до версия 7.x-1.4.

Категория: