Арбитражът на трафик е практиката да се купува евтин трафик и да се продава на по-добра цена. Купувачите на медии, които практикуват арбитраж на трафик, поемат известен риск, както всяка друга кампания, но за различни причини.

Арбитражът на трафика е името на процес, при който издателите печелят пари от разликата между покупната цена и продажната цена, както всяко друго бизнес начинание.

Арбитражът на интернет трафик обикновено се практикува от собственици на сайтове, които осигуряват приходи от сайта си чрез големи SSP и се стремят да увеличат максимално съществуващия си инвентар с платен инвентар, който не е скъп.

Въпреки факта, че арбитражът на трафик е подобен на много други търговски модели, всички от които са насочени към ROI, определено не е за начинаещи в онлайн печалбите. Има много фактори, различни от качеството на трафика, които трябва да се вземат предвид при арбитраж поради ниски маржове и високи разходи за рекламно разположение.

Как работи арбитражът на трафика

Арбитражът на трафик включва контрол върху източниците на търсене и предлагане, както и върху технологията за подаване на реклами. За провеждане на кампании за арбитраж на трафик са ви необходими:

 • сайт
 • акаунт на издател в платформа за осигуряване на приходи (например на afftimes.com - https://afftimes.com/case-studies/)
 • достъп до DSP на самообслужване
 • Решение за проследяване на партньори
 • рекламен бюджет.

В допълнение, професионалните медийни купувачи обикновено използват услуги за мониторинг на трафика, което им позволява автоматично да филтрират неефективните сегменти от трафика. След като сайтът е създаден и скриптът на платформата за осигуряване на приходи от банерна рекламна мрежа е интегриран в този сайт, е време да активирате кампании за закупуване на медии и да проследите ROI с помощта на платформата за проследяване.

Арбитражът на трафик подходящ ли е за начинаещи

Не точно, но арбитражът може да се научи от нулата. В допълнение към контролирането на възвръщаемостта на инвестициите при арбитриране на трафика, трябва да поддържате качеството на получения инвентар, за да удовлетворите рекламодателите и нуждата им от реализация.

За да купите евтин popunder трафик, трябва да определите нивото на качество, за да сте сигурни, че кампанията ви няма да е краткотрайна и това може да изисква известна представа и опит, които новите партньорски маркетинг все още не са придобили .

Какво общо има трафик арбитражът с партньорския маркетинг

Същото като всеки друг модел на сделка.Партньорските мрежи се различават от повечето онлайн маркетингови сделки по начина, по който плащат за успех или реализации. Партньорите обикновено плащат за ефективност, като например инсталирания, потенциални клиенти или продажби и т.н. Ако издателят използва същия модел на сделка и всичко, което трябва да направите, е да управлявате маржа или печалбата, която правите, тогава тази сделка е идеална за всякакви други сделки за арбитраж на трафик.

Например, ако получавате $3 на инсталация от определена партньорска мрежа, а издателят, с който сте свързани, ви дава $2 на инсталация, тогава вие всъщност печелите пари от трафик арбитраж. Само в този случай се основава на инсталирания, а не на импресии или кликвания.

Как да генерираме трафик, който може да се продава на арбитраж

Има няколко начина за генериране на трафик за кампании за арбитраж на трафик:

 • Закупуване на целеви трафик
 • Купуване на евтин попундер трафик
 • Генерирайте трафик със SEO
 • Работа в мрежа

Закупуване на целеви трафик

Може лесно да настройва кампании в големи рекламни мрежи като Facebook, Google, Taboola и Outbrain за бърз трафик на кампании или съдържание в опит да генерира първокласни потребители за сайтове и оферти.

Купуване на евтин поп трафик

Един от начините за увеличаване на трафика на уебсайта е просто да се регистрирате за акаунт на рекламодател в самообслужващи се рекламни мрежи и да изпомпвате евтин поп трафик към сайта, позволявайки на повече потребители да гледат реклами и да кликват върху банери, което ще увеличи изплащанията .

Генерирайте трафик със SEO

Ако нишата не е много конкурентна, можете да напишете няколко статии, които ще се класират в органичното търсене на Google или Yandex.По този начин ще размените времето си за писане на статии, за да спечелите оферти за органичен трафик, който съвпада добре с промотирани оферти.

Как работи арбитражът на трафика

Работа в мрежа

Понякога дори не е необходимо да имате трафик, ако имате добри връзки с партньорската мрежа, както и с издателите. Всичко, което трябва да се направи, е да се осигури връзката между тях и да започнете да печелите за управление на търговията и свързване на двете страни.

Как да изберем ефективен вертикал за арбитраж на трафик

Изборът на вертикал не е толкова труден, колкото си мислим. Преди да изберете вертикал, изберете партньорска програма, на която можете да се доверите и която няма да взриви пари в края на месеца. Вертикалът не е толкова важен, колкото получаването на плащания към вас навреме.

Помислете дали да не използвате шпионски инструменти като Anstrex или Spyover, за да получите представа кои рекламни послания и кампании се представят добре при съответните си източници на трафик.В допълнение към шпионските инструменти трябва да се подготвите да подпишете договор с партньор за проследяване (на буржоазен това е Bemob, Skro, Adsbridge или CPV Lab Pro), за да можете да проследявате резултатите и да преглеждате подробни маркетингови отчети.

Защо изобщо да пробвате трафик арбитраж

Това е чудесен начин да практикувате и да правите пари с купуване на медии, без да се налага да разработвате продукт от нулата. Арбитражът на трафик предоставя възможност с нисък риск за печалба въз основа на трафика, до който имате достъп. Следователно арбитражът в Интернет не се различава много от всяка друга транзакция в мрежата.

Как да намерите сайтове за арбитраж на трафик

Използвайте индустриални форуми, които са специализирани в black hat SEO, или просто търсете ключови думи, свързани с трафик арбитраж в Google.

Начинаещите партньори трябва да обмислят трафика от социални и местни медии.

Колко можете да спечелите от трафик арбитраж

Арбитражът на трафика може да бъде по-труден за мащабиране, защото има зависимост от издатели и рекламодатели трети страни. Но след като намерите стабилни източници на трафик, като ги съпоставите с оферти с висока реализация, това ще бъде по-лесната част от процеса. Ако желаете да сте наясно с нуждите на издателите и сте свързани с достатъчно изскачащи прозорци и партньорски мрежи, които могат да отговорят на тези нужди, тогава всичко, което остава, е да действате спрямо този потенциал възможно най-бързо.

Как да използвате изскачащи прозорци за арбитриране на трафика

Лесно. След като закупеният трафик бъде изпратен към сайта, той ще бъде преобразуван в рекламни импресии, честота на кликване (CTR) и в крайна сметка в приходи, генерирани чрез рекламната мрежа.

Ето стъпките за стартиране на първата ви кампания за арбитраж на трафик:

 1. Регистрирайте акаунт на рекламодател в партньорската мрежа
 2. Потвърдете акаунта си
 3. Заредете сметката си
 4. Настройте изскачаща кампания с URL адреси на източник на търсене и насочване
 5. Стартирайте кампанията си

Докато изскачащите реклами са естествено начало поради ниските оферти и невероятния обем, медийните купувачи също обичат да популяризират съдържание с реклами с насочени известия.

Позволява ли Google Adsense арбитраж на трафик

Google може да блокира вашия акаунт в Adsense по различни причини, понякога без обяснение. Указанията за съдържанието на Adsense са толкова ясни, колкото Google иска да бъдат, и са отворени за тълкуване от страна на издателите. С YAN (рекламна мрежа Yandex) ситуацията е същата.

Google всъщност предоставя кратко ръководство за издатели, които искат да популяризират своите сайтове с платени източници на трафик, можете да прочетете за това тук.Един от основните фактори, поради които Google ще ви блокира, е качеството на трафика, така че не забравяйте да се борите с ботове (изкуствени посетители).

Контролирайте своите източници за арбитраж на платен трафик

Купуването на евтин трафик може да варира в обема и качеството. Наблюдавайте инструментите на издателя ежедневно и се уверете, че качеството и обемът не се променят твърде често (напр. всеки ден), тъй като това не е естествено поведение за органичен сайт и може да предизвика нежелани въпроси от източници на търсене.

Резултати

Арбитражът на трафика е популярен метод за осигуряване на приходи сред издателите и купувачите на медии. Използвайте опита, натрупан от популяризирането на партньорски оферти, за да действате като посредник в онлайн популярни кампании и да генерирате повече ROI за съществуващия си трафик.

Категория: