Prezi е услуга за тези, които искат да се отдалечат от традиционните слайд презентации и да създават креативни интерактивни проекти. Основният "чип" на програмата е безкрайно платно, на което всички елементи са свързани помежду си. Докато представя презентация, презентаторът може да се движи от един елемент към друг, като ги подчертава чрез панорамиране и мащабиране.
Услугата се предлага като настолно приложение, уеб услуга и мобилно приложение. За да започнете с Prezi, трябва да се регистрирате безплатно на официалния уебсайт. За да използвате настолната версия, трябва да закупите платен абонамент.

В безкрайното пространство на Prezi можете ефективно да подреждате снимки, инфографики, текст, музика, видеоклипове и анимации. Не сте ограничени до рамки за слайдове, които обикновено съдържат само минимум информация. Можете да добавите произволно количество текст и изображения към програмата, а по време на доклада просто увеличете секциите с необходимите резюмета. Преходите и мащабирането са придружени от плавна анимация. Интерфейсът е на английски, но можете да създавате презентации в Prezi на руски, като изберете шрифтове на кирилица в текстовия блок.

Прези функции

 1. Библиотека с готови за използване шаблони. Prezi има много стилови опции за бизнес презентации и лични слайдшоута. Всички шаблони са лесни за редактиране. Можете също така да създавате проекти от нулата, като започнете от празно платно.
 2. Контрол на елементи с плъзгане и пускане. Използва ръчно плъзгане, завъртане, мащабиране.
 3. Експортирайте по различни начини. Можете да запазите проекта като видео, PDF документ, да го качите в облака или на официалния сървър.
 4. Интеграция с услуги за видео разговори. Prezi ви позволява да демонстрирате проекти дистанционно на живо чрез приложения за видеоконференции Google Meet, Zoom, Microsoft Teams, GoToMeeting и други.
 5. Съвместна работа по проекти. За да направите това, просто изпратете връзка с покана до служителите. Всеки с достъп ще може да преглежда и редактира презентацията онлайн.
 6. Анализ на статистиката. Можете да видите статистика на проекта: колко хора са гледали, време и дълбочина на гледане и други показатели.

Предимства и недостатъци

+ единично информационно пространство, елементите могат да се поставят навсякъде;

+ всички данни на платното са логически свързани;

+ гъвкаво персонализиране на шаблона;

+ започнете бързо с предварително създадени стилове;

+ синхронизация между различни устройства през един акаунт.

- обслужване на английски;

- в безплатната версия функционалността е намалена - по-малко шаблони и опции за експортиране;

- за да работи правилно настолната версия, са необходими поне 4 GB RAM, може да се забави на слаби компютри и лаптопи;

- услугата може да се използва само след регистрация.

За какво може да се използва Prezi:

 • презентации за лични цели, B2B и B2C;
 • проекти за обучение, визуална поддръжка за уебинари, видеоконференции;
 • представяне на рекламни материали, бизнес идеи, маркетинг планове;
 • графика за социални мрежи, видеоклипове в YouTube;
 • рекламни банери и флаери;
 • multimedia longreads;
 • интерактивни мисловни карти, графики, диаграми.

Prezi ви дава възможност да създавате въздействащи, нелинейни презентации, които със сигурност ще привлекат вниманието на вашата публика. Дори безплатната версия има интересни персонализирани шаблони с интерактивни елементи и инфографика. Достатъчно е да въведете необходимите данни, да добавите свои снимки, видеоклипове или музика - и имате оригинален, професионално изработен проект.

Категория: