Първите практически разработки, свързани с флаш технологията за компютърни игри, се появяват през рошавата 1993 г., а през 1995 г. излиза първата програма за създаване на флаш анимация. Година по-късно тази инициатива беше подета от Macromedia, всъщност тя пусна термина "Flash технология" . Между другото, думата "Flash" се формира от две думи на английски език: "Future" - бъдещето, бъдещето и "Splash" - пръскане. Между другото, самата Macromedia беше закупена от Adobe Systems през 2005 г. за 3,4 милиарда долара.

Ключовият крайъгълен камък в историята на онлайн флаш игрите беше пускането на нова версия на Macromedia Flash 4.0, която има пълноценен език за програмиране на скриптове, поддръжка за MP3 файлове и анимация. Започвайки с тази версия, стана възможно създаването на онлайн игри, анимации и други приложения за приложения, например нашите любими анимирани рекламни банери.

Сега онлайн игрите са широко разпространени в Интернет, има много сайтове, специално посветени на тази тема, един от висококачествените представители на тази посока е уебсайтът Era Games, където можете да намерите играчки от всяка посока и тема , дори игри за истински мъже.

И най-важното нещо за един геймър, поне в началото на използването на играта, е качеството на нейната графика. В края на краищата, потребителят на първо място обръща внимание не на звуковия дизайн на играта и дори не на съдържанието, а на това какизглежда играта , като се започне от фонови изображения и завърши с отделни знаци.

И графиката на игрите, както всяка друга компютърна графика, има два вида - това сарастерниивекторни Растерните графики се формират от точки , (тези точки се наричат пиксели) и се създава с помощта на програми като Adobe Photoshop, а векторната графика се състои от математически формули, които описват форми, техните форми и цветове, векторната графика се създава на платформата Adobe Flash (преди Macromedia Flash). Основните векторни формати са EPS и SWF, JPEG.webp се предпочита за растерна графика.

Но дори опитни дизайнери започват да разработват игрови герои не на компютър, а по добрия стар начин, на лист хартия, и след това ги прехвърлят в цифрова форма с помощта на банално сканиране. След това електронната скица се проследява с помощта на инструмента за рисуване на линии, във Photoshope това е Pen Tool (Pen Tool) и се запълва с цвят. След това можете да започнете анимация. Динамичните играчки имат най-сложната графика, можете да видите това на примера на флаш игра стрелец, която е широко представена на уебсайта на Era Games, който вече споменах по-горе.

Сега можем да обобщим. За да създадете герои от компютърни играчки, няма достатъчно познания само за векторна или само за растерна графика, следователно е необходимо да имате знания и умения за работа както в Adobe Photoshop, така и в Adobe Illustrator или CorelDRAW. Освен това анимацията вече не е Сравнително простият интерфейс на Photoshop ще свърши работа, дори версията CS6 с нейните иновации като скалата TimeLine. Ще ви трябва поне Adobe Flash, за да създадете флаш анимация.

Но преди да започнете да създавате нещо, не пречи да запомните принципа „прави се по-рано и по-добре“, защото много вече са създадени и публикувани онлайн.

Категория: