В някакъв момент всички сме обмисляли да продължим творческа кариера на свободна практика или да работим от вкъщи, да печелим пари, докато преследваме страстта си. Правенето на пари онлайн може да бъде бавен и стресиращ процес, потенциалните ползи, които можете да извлечете от него, може напълно да надделеят над недостатъците на работата.няма да получите стабилен доход. Според фотошопърите не е толкова лошо: някои фрийлансъри успяват да спечелят около $5000 за 5 минути работа, използвайки

Print On-Demand Services

(вижте видеото по-долу).

Това е само един от многото примери за това как търпението може да се отплати, когато става въпрос за генериране на пасивен доход. Малки суми пари се натрупват и никога не знаете докъде може да доведе един прост дизайн.

Тази статия ще опише8 доказани начина да печелите пари с Photoshop и колко можете да спечелите с Photoshop за начинаещи. Това ще ви позволи да направите първата стъпка към креативно генериран стабилен пасивен доход в Интернет.

Как можете да използвате Photoshop за кариерата си?

Ако четете това, вероятно имате опит с Photoshop и обмисляте да го превърнете в ежедневна работа. Вероятно знаете също, че Photoshop е мощен инструмент, който се използва в много различни области. От филмовата индустрия до малки кафенета, които го използват за създаване на красиви менюта, Photoshop се превърна в еталон в графичния дизайн през годините.

Ето защо предлага толкова много различни възможности за кариера. Ако търсите начин да използвате Photoshop в кариерата си, трябва да знаете какво обичате да правите с този инструмент и в коя област сте добри. В противен случай или ще се отегчите и ще се отегчите от работата, защото не ви харесва, или няма да получите никакъв договор поради недостатъчни знания.

И така, ние съставихме списък от 8 начина да правите пари с Photoshop, за да ви дадем представа за различните възможности. Също така ще обясним накратко как можете да спечелите доходи и колко можете да очаквате да спечелите от всеки от тях.

Съвет:

За да можете да изпълнявате сложни задачи във Photoshop бързо и ефективно, имате нужда от компютър с добра конфигурация. Можете да закупите такъв компютър, като вземете онлайн заеми в портфейл qiwi без отказ (можете да изберете най-изгодната опция на връзката).

1 Продавам вашите умения за редактиране

Един от начините да правите пари с Adobe Photoshop е да използвате уменията си, за да изпълнявате задачи, публикувани на уебсайтове от клиенти. Създайте профил, уверете се, че изглежда професионално, показва подходящо описание за вас като дизайнер и започнете да кандидатствате за задания.

Работа на свободна практика в сайтове катоUpwork,Fiverr,FreelancerиGuru , в началото може да бъде трудна задача. Високата конкуренция за свободни работни места изисква спечелване на определена репутация в платформата, за да бъдете конкурентен кандидат за назначения на клиенти.

Въпреки това има начини да спечелите репутация, като избягвате високото ниво на конкуренция за начинаещи. Например, започнете с кандидатстване за работа с по-малко заплащане, под $10. След 10-15 работни места на това ниво все още трябва да правите значителна сума пари и да имате портфолио, с което да започнете да кандидатствате за по-големи работни места.

За сайтове, които цените, започнете, като предлагате уменията си на по-ниски цени и постепенно ги увеличавайте, докато ставате по-авторитетни.

Друг добър начин да спечелите добра репутация е давинаги надминавате очакванията на клиентите , без значение колко важна е поръчката. Надяваме се, че получавате страхотни отзиви от клиенти, което прави чудеса за вашата репутация на свободна практика в сайта. Освен това доволните клиенти ще се върнат и дори ще ви препоръчат на други потенциални клиенти.

Моля, имайте предвид, чепрепоръчително е да изберете конкретно умение, върху което да се фокусирате като възстановяване на изображения или създаване на филмови плакати във Photoshop. Тъй като ще се сблъскате с по-малко конкуренция, вашият набор от умения ще стане по-ясен за потенциалните клиенти. Важно е да изберете зона, която е удобна за вас, за да получите най-добри резултати за най-кратко време.

Колко можете да спечелите

Fiverr, популярен сайт за свободни професии, наскоро обявен заГрафичен дизайн във Photoshopедин от най-печелившите отделни проекти в услугата -продава платформа нацена от 100 до 3000 долара . Много от потребителите на сайта правят шестцифрени доходи. Изисква се търпение, упорит труд и отдаденост.

2 Създаване на уроци

Още по-популярен начин да печелите пари от уроци е да създадете и монетизирате канал в YouTube. Например сайтът за групово финансиранеPatreon може да бъде интегриран с вашия акаунт в YouTube и да ви позволи да печелите пари от зрители, които стават ваши фенове.

Партньорствата с марка са друг начин за осигуряване на приходи от вашия акаунт в YouTube, но имайте предвид, че това обикновено са възможности, предлагани на по-популярни потребители. Уверете се, че имате значителна аудитория, преди да се обърнете към марки и да поискате партньорства.

Skillshare също е чудесна платформа за продажба на онлайн премиум класове на хора, които искат да подобрят уменията си за Photoshop.

Колко можете да спечелите

Пример за потребител на YouTube, който печели пари от уроци еPiximperfect. С приблизителна нетна стойност от $417 000, той печели около $6500 на месец от видеоклиповете си в сайта.

По отношение на Patreon, най-добре платените създатели в сайта правят над $50 000 на месец, но по-често потребителите правят около$300 на месец .

3 Създаване на предварителни настройки и действия

Ако вече имате конкретна аудитория, като голям брой последователи в социалните медии, продажбата на вашите настройки или действия обикновено е доста лесна. Вземете напримерNorthborders С близо 150 000 последователи в Instagram, той може да продаде набор от 20 предварително зададени настройки за около $70.

Въпреки това, ако нямате налична директна аудитория, пак можете да печелите пари от предварително зададените си настройки чрез дигитални пазари:

  • CreativeMarket - Предимството на този сайт е, че можете да определяте свои собствени цени и спестявате 70% от всяка продажба, която правите. Като популярна платформа, тя ви дава възможност да печелите високи приходи от продажбата на вашите предварително зададени настройки и действия.
  • Filtergrade- с този сайт, който има около 100 000 членове, вие печелите до 70% от парите, генерирани от всяка продажба. Хубавото на този сайт е, че той е специфичен за предварително зададени настройки и действия, което означава, че голям процент от посетителите на сайта ще се интересуват от това, което продавате.

Колко можете да спечелите

Средният потребител на Filtergrade печели над$400/месец от своите предварително зададени настройки. CreativeMarket има много потребители, които печелят над $1000 на месец, а някои от тях са спечелили над $500 000 от продажби на сайта.

4 Създавайте и продавайте шрифтове

Както продажбата на предварително зададени настройки и действия, продажбата на Photoshop шрифтове може да изглежда смущаваща и сложна на пръв поглед. С вече формирана голяма аудитория, продажбата може да бъде лесна, докато продажбата на продукти без директна аудитория може да бъде много по-трудна.

Но все още е възможно да продавате шрифтове, дори без директна аудитория, и можете да спечелите значителен пасивен доход, като работите усилено и безкористно. Можете да продавате вашите шрифтове чрез издател, продавач или дистрибутор.

  • FontSpring - Получавате 70% от парите, които правите от продажбата на вашите шрифтове, което е разумна цена. Но тъй като това е леярна, вие се съгласявате с договор, който ви забранява да продавате вашите шрифтове навсякъде другаде.
  • MyFonts - Средно собствениците на шрифтове печелят около 50% от парите, които получават от продажби. Този сайт е дистрибутор, което означава, че продава шрифтове от различни леярни.
  • CreativeMarket - Този сайт не е само за шрифтове, но може да бъде полезна платформа за продажба на шрифтове, което ви позволява да запазите 70% от парите, които правите от всяка продажба.

Колко можете да спечелите

Въпреки че е доста трудно да си изкарваш прехраната от продажба на шрифтове, определено е възможно да правиш значителни суми пари отстрани. Пакетите шрифтове обикновено се продават между10 и $300. Най-добре платените дизайнери на текст правят шестцифрени цифри, докато средният доход е около$200/месец .

5 Създаване на теми за уебсайтове

Клиент, чийто уебсайт е един от най-важните аспекти на техния маркетингов процес, вероятно ще е готов да плати големи суми пари за тема на уебсайт, която подхожда на тяхната компания.

Имайте предвид, че уменията по програмиране са задължителни, когато създавате шаблони за уебсайтове. Създадените от вас шаблони могат след това да се продават на различни платформи, като например следните:

  • ThemeForest- като един от най-големите сайтове по рода си, Temforest ви позволява да задавате свои собствени цени и да продавате теми (обикновено заWordPress ) на клиентите. Комисионните зависят от вашия брутен обем продажби. Колкото повече продавате, толкова по-малък е процентът на печалба. Например, след като направите продажба от $75 000, възнаграждението на автора ще бъде намалено на 12,5%.
  • MojoThemes - платформата ви позволява да изберете как ще продавате всеки отделен артикул - ексклузивно или неексклузивно (с други думи, дали ще продавате продукта само на този сайт или ще го продавате и от други платформи). Ако решите да продавате изключително, ще започнете, като задържите 50% от парите, генерирани от вашите продажби. Този процент се увеличава, когато генерирате повече продажби, докато след $2000 не можете да запазите 70%.Ако обаче изберете неексклузивност, процентът на продажбата ще бъде зададен на статично ниво от 50%.

Колко можете да спечелите

Индустрията с шаблони за теми и уебсайтове се разраства бързо, като хиляди творци печелят$500 до $30 000 на месец от продажбата на своите шаблони. Продажбата на ThemeForest доведе до много милионери.

Въпреки че приходите може да са ниски в началото, с търпение и решителност можете да започнете да правите значителни суми пари от вашите шаблони и теми.

6 Създавайте и продавайте дизайни на уебсайтове за печат при поискване

Сайтовете за печат при поискване катоRedbubble,Society6иZazzle стават все повече по-популярни и ви включват като дизайнер в качването на работа, която след това може да бъде отпечатана върху продукти като тениски, качулки, чаши и др.

Комисионните може да са ниски, но продажбата чрез платформиPOD (печат при поискване) има много предимства.Основното предимство е, че в много случаи сайтът ще се справи с всичко вместо вас - печат, опаковане, доставка, маркетинг и обслужване на клиенти. След като се погрижите за всичко това, ще имате повече време да се съсредоточите върху разработването на нови продукти за продажба.

Освен това много платформи за печат при поискване са много популярни. Например Redbubble има над 10 милиона месечни посещения. С подобни статистики никога не трябва да ви липсват потенциални клиенти, ако можете да намерите начин да се откроите сред многото фрийлансъри, които продават на сайта.

Колко можете да спечелите

Ако сте добри в маркетинга на вашите продукти, потенциално можете да спечелите хиляди долари от продажба на сайтове за печат при поискване. Въпреки че получавате само няколко долара за продукта, всяка малка сума се добавя, така че има шанс да се направят значителни пари.

7 Модели на изображения за продажба

Друг чудесен начин да правите пари с Adobe Photoshop е да създавате и продавате макети на изображения. Търсенето им става все по-голямо и по-голямо, което означава, че в индустрията могат да се намерят много пари.

И така, защо има толкова голямо търсене на макети на Photoshop? Те се използват за много неща, от създаване на рекламни материали до представяне на идея за нов продукт или показване на идея за нов софтуер на екрана .

Въпреки че няма много конкретни сайтове, посветени на продажбата на макети на изображения, има много по-гъвкави платформи, популярни сред дизайнерите на макети.

  • CreativeMarket - Този онлайн пазар съдържа над 20 000 оформления на изображения. За всяка продажба, която направите на сайта, вие запазвате 70%.
  • Etsy също е сайт, който е много популярен сред продавачите на оформления на изображения, с над 50 000 дизайна в момента за продажба.Огромно предимство на продажбата в Etsy е, че те вземат само 5% от всяка продажба, което означава, че можете да спечелите значителни суми пари.

Колко можете да спечелите

Повечето дизайнери правят между $500 и $30 000 на месец, продавайки своите макети на изображения.

8 Продажба на ваши собствени изображения

Дори и да не използвате Photoshop нарочно, продажбата на вашите изображения на стокови сайтове може да бъде интересен страничен доход. В днешно време искате да се откроите от конкуренцията или чрез създаване на оригинално съдържание, което отговаря на конкретна ниша, или чрез създаване на висококачествени изображения с висока разделителна способност.

Проблемът е, че сайтове със стокови изображения катоShutterstock,Fotolia,500px,istockphoto,Adobe Stock, отхвърлят много повече изображения от преди поради техните стандарти за качество.

Личен съвет:

След като сте приели и публикували първите си изображения, искате да актуализирате новите възможно най-често. Обърнете внимание на ключовите думи, които избирате, някои имат по-голяма конкуренция от други. Искате да започнете с тези, които са по-специфични и следователно имат по-малко конкуренция. След като имате известно количество продажби и репутация, можете да започнете да създавате изображения за по-големи и по-популярни заявки.

Не се ограничавайте до един сайт. Дори и да предлагат специални цени за ексклузивност, не си струва.

Колко можете да спечелите

Не забравяйте, че печеленето на пари от продажба на стокови изображения отнема време. Няма да стане за една нощ. Искате да публикувате възможно най-много изображения и редовно да публикувате нови. Вашите потенциални приходиможе да варираот$5 на месецдо луд успех като Юри Аркурс, койтое спечелил милиони долари благодарение на стокови изображения.

Заключение

В заключение, има много начини да правите пари с Photoshop, като използвате уменията си, за да печелите активен или пасивен доход, правейки това, което обичате.

Докато ниските доходи, които много дизайнери печелят в началото на кариерата си, могат да бъдат плашещи, значителни суми пари могат да бъдат направени с постоянство, отдаденост, време и упорит труд.

Запомнете, ченищо не се случва за една нощ и че независимо колко печелите, поне правите това, което ви харесва.

Е, ако имате нужда от парите точно сега и няма време да чакате изплащането на приходите от Photoshop, вземете микрозаем, обезпечен от Title, при условията, които ви подхождат.

Категория: