Значи най-накрая стартирахте своя блог и нещата вървят чудесно. Публикувате редовно нови публикации, популяризирате ги в Pinterest или други социални мрежи и накрая получавате стабилен трафик.

И сега се чудите: „Как мога да започна да печеля пари от този бизнес?“.

Разбирам!

Обикновено всеки започва с реклами, защото те са най-лесни за настройка и изискват най-малко усилия. И това е добре, защото в началните етапи (и, честно казано, всички етапи през първите няколко години) сте много заети и нямате време за много други неща. Рекламата може да бъде наистина страхотен начин да правите бързи пари от хора, които вече посещават вашия сайт.

Но рекламирането в блога ви не винаги е правилно

Първо, нека разберем какво представляват рекламните мрежи и как точно правите пари от тях, за да знаете в какво се забърквате, когато започнете да търсите добра рекламна мрежа.

Как да печелите пари от реклама?

Това е страхотен въпрос, защото има много митове и погрешни схващания относно рекламата и как компаниите правят пари.

Компаниите създават реклами за своите продукти и след това плащат на рекламни мрежи, за да прокарат тези реклами до тяхната целева аудитория.

Ето защо всеки сайт, който посещавате, и всяко приложение, което използвате, ви пита за разрешение да използва бисквитки, които проследяват вашите данни и информация за търсене, така че рекламните мрежи да могат да ви изпращат персонализирани реклами.

И получавате реклами за всичко, което вече сте гледали, и всичко, от което дори не знаете, че все още имате нужда!

Колко готино! Ето защо всички сме разорени и имаме къщи, пълни с глупости, от които не се нуждаем.

Както и да е, това е толкова добро за вас, колкото и за компаниите, които плащат за тази реклама.

Тъй като тези реклами се поставят и на вашия сайт - те са насочени към желанията и нуждите на хората, които посещават сайта ви.

Като създател на онлайн съдържание, вие сте изградили целева аудитория и агенциите за рекламни мрежи искат да ви плащат, за да рекламирате пред вашата аудитория.

Или алтернативно, някои рекламни мрежи показват реклами, свързани с контекста на вашето съдържание и ниша, така че дори ако някой има деактивирани бисквитки, той пак може да вижда подходящи реклами.

Така че, ако вашият блог е за обучение на кучета, може да има реклами, свързани с обучение на кучета, храна за кученца и т.н.

Рекламните мрежи действат като посредник между вас и рекламодателите, като обединяват голям брой дигитални издатели с огромен избор от рекламодатели и ги сдвояват по ниши.

Ето защо свободното пространство на вашия уебсайт е ценно за рекламните мрежи и рекламодателите. Прочетете по-долу за това как се определят и изплащат парите.

Как рекламните мрежи определят изплащанията

По-голямата част от времето изплащанията се основават или на количеството трафик, който вашият сайт получава, или на броя кликвания или действия, които рекламата на вашия сайт извършва за рекламодателя.

Всяка рекламна мрежа има свои собствени изисквания и критерии за допустимост, но ето трите най-често срещани начина за изчисляване на изплащанията:

CPM (цена на хиляда)

С CPM получавате определена сума за 1000 импресии (показвания) на вашия сайт.

Това е една от най-разпространените формули за плащане в рекламните мрежи, със средно изплащане между $1 и $15 за 1000 импресии.

CPM е страхотна, ако имате много трафик, но не можете да спечелите много пари, ако имате само няколко хиляди посетители месечно.

Едно от най-големите предимства на използването на CPM платена рекламна мрежа е, че тя може да направи приходите ви от реклами относително предвидими, стига да имате стабилен и постоянен трафик към уебсайта.

CPC (цена на клик)

С метода на изплащане на CPC получавате определена сума за всяко кликване върху реклама на вашия сайт.

Средният диапазон на заплащане за методите на изплащане на CPC е $1 - $5 на клик.

Успехът зависи от нишата - т.е. в някои ниши (напр. мода, фитнес и т.н.) е по-вероятно аудиторията да кликне върху реклама, докато в други е по-малко вероятно.

Трафикът играе роля тук, но най-важното нещо е ангажираната аудитория.

И тъй като приходите от реклами зависят от действията на читателите, не е лесно да се предвиди колко ще печелите всеки месец.

CPA (цена на придобиване или действие)

Както може би се досещате от определението, типът изплащане на CPA означава, че получавате плащане всеки път, когато някой направи покупка или предприеме конкретно действие (като например абониране за имейл бюлетин) след щракване върху реклама.

Това е по-малко типично за рекламните мрежи и по-скоро като партньорски маркетинг.

Най-голямата разлика между двете е, че можете да правите пари от някой, който се регистрира за имейл бюлетин или прави нещо подобно, докато повечето споразумения за партньорски маркетинг не позволяват това.

Тези кампании обикновено имат много по-високи печалби за придобиване или действие в сравнение с моделите на CPC или CPM, защото е много по-трудно да се направи продажба или да се накара читател да предприеме действие.

И разбира се, това означава много по-малко предвидим доход - но с правилното партньорство можете да направите добри пари.

Как работят рекламните мрежи?

Трябва да кандидатствате в рекламни мрежи и да получите одобрение за работа с тях. Прочетете повече за условията за това по-късно в тази статия.

Много от най-добрите рекламни мрежи за блогъри обикновено ви молят за информация за ефективността на сайта ви, за да знаят колко трафик получавате към сайта си.

Понякога може да откриете, че е необходима такса за настройка, за да започнете, но повечето приложения и настройки са безплатни и/или таксите често се отменят, ако имате достатъчно трафик.

Обикновено рекламните мрежи искат да си партнират със сайтове, които имат много трафик, защото това са най-печелившите партньорства.

Рекламните мрежи правят пари, като печелят комисионни за всяка рекламна кампания, която рекламодателите купуват от тях. Считайте го за тяхна награда за работа в мрежа и преговори за вас.

Винаги можете да се свържете директно с компаниите, за да видите дали биха искали да закупят рекламно място на вашия сайт, а някои го правят.

Но тогава ще трябва да таксувате, да наблюдавате рекламите, да оразмерявате и да редувате рекламите на сайта си, за да можете да продължите да печелите пари.

За повечето хора - включително и за нас - това е повече работа, отколкото полза.

Рекламните мрежи са най-добрият вариант, ако искате да печелите сериозни пари от реклами на вашия сайт.

Правилна ли е рекламата за мен?

Колкото и вълнуващо да звучи всичко това, има една уловка. Голяма и дебела клопка.

Рекламата, казано по-просто, изглежда като глупост.

Всеки блог или уебсайт ВИНАГИ ще изглежда по-добре и ще бъде по-лесен за навигация без реклами. 100% от времето.

Някои реклами със сигурност изглеждат много по-добре от други, но все пак са реклами. Изглеждат неприлични и непрофесионални и отвличат вниманието от съдържанието ви.

Всъщност целият смисъл на рекламата е да отклони вниманието от вашето съдържание - да накара хората да посещават продукти и сайтове на други хора.

И това, разбира се, може да бъде страхотно. Защото така се правят пари.

Но трябва да вземете предвид това в сравнение с други начини, по които можете да печелите пари от блога си. Ако това означава, че по-малко хора се абонират за имейл списъка ви или следват връзки към продуктите ви, това може да причини повече вреда, отколкото полза.

Освен това трябва да имате предвид цялостното впечатление. Ако вашият сайт е пълен с реклами, хората може да си помислят, че не заслужава доверие и просто ще отидат до по-реномиран източник на информация.

Но колкото повече реклами имате на по-натрапчивите и неприятни места, толкова повече пари ще спечелите.

В крайна сметка трябва да намерите баланс между естетиката и навигацията на вашия сайт и парите, които искате да печелите от реклами.

Мисля, че решението дали да рекламирате или не в блога си се свежда до няколко неща:

  • Колко трафик получавате към уебсайта си
  • Колко отчаян искаш да направиш бързи пари СЕГА
  • В коя ниша се намирате и има ли смисъл за цялостната ви стратегия.

Неща, които трябва да имате предвид, преди да изберете рекламна мрежа

Първото нещо, за което трябва да помислите, е дали изобщо имате право да се регистрирате в рекламна мрежа.

Подобно на колежа, няма да бъдете приети автоматично. Но има място за [почти] всички!

Много рекламни мрежи имат строги изисквания към трафика, работят само с определени ниши, изискват определено качество на сайта и съдържанието, преди да ви позволят да пускате техните реклами на вашия сайт.

Ще трябва да прегледате тези изисквания за всяка компания, която обмисляте, за да видите дали отговаряте на условията, тъй като те варират според компанията. Но в тази статия вече направихме някои първоначални стъпки за вас.

Обикновено най-голямото изискване, за което трябва да се тревожите, са изискванията за трафик.

Колкото по-голям е вашият трафик, толкова по-добра е рекламната мрежа, с която можете да си партнирате, и толкова повече пари ще спечелите.

Имайки това предвид, ето какво съветваме нашите студенти да започнат с рекламирането:

Ако вашият блог е чисто нов и посетителите все още почти не изтичат, няма смисъл да рекламирате на сайта си. Не жертвайте външния вид и доверието за $1 на ден. Не си струва.

Вместо това изчакайте, докато вашият сайт има стабилен и постоянен трафик (поне 100+ на ден) и след това си партнирайте с най-добрата рекламна мрежа.

Рекламирането също може да забави вашия сайт, а по-високата степен на отпадане не си струва $16, които можете да спечелите за един месец.

Освен това повечето рекламни мрежи обикновено имат минимални изплащания, така че може да се наложи да изчакате известно време, за да получите приходите си, ако са толкова ниски.

Те също се различават по начина, по който изплащат: директен депозит, PayPal и др. Таксите на PayPal може да се увеличат, така че имайте предвид това.

Ще говорим за това какви рекламни мрежи за блогъри съществуват в една от следващите статии и можете да прочетете колко струва рекламата за популярни блогъри в момента на връзката https://perfluence.net/blog/article /skolko-stoit- reklama.

Категория: