Акаунтът в Instagram е важно нещо за всеки бизнесмен, собственик на марка, фрийлансър или творческа личност. Това е още едно средство за комуникация с клиенти, купувачи, партньори. Но какво ще стане, ако току-що сте се регистрирали и вече имате няколко публикации, но нямате последователи?

Отговорът се подсказва сам по себе си - да правиш измама. Блогърите имат противоречиви мнения за нея. Някой е сигурен, че нищо друго освен забрана няма да дойде от това начинание, докато някой, напротив, активно използва такива услуги и само увеличава аудиторията.Измисляме как компетентно да увеличим броя на последователите в Instagram и изобщо да не останем без страница.

Какво е измама на абоната. Защо имате нужда от истински последователи

Думата "измама" в ежедневието е масова покана на потребители да се абонират за дадена страница. Връзката към нея може да бъде разпространена от собственика на тази страница или трети страни.

Извършва се по различни начини: може да бъде изпращане по пощата (ръчно или автоматично), закупуване на абонати на различни услуги, използване на специализиран софтуер. Последната опция не се препоръчва - акаунтите, свързани с ботове, се изчисляват и забраняват доста бързо. Имате нужда и от истински хора, които също ще бъдат активни във вашия профил.

Колкото повече последователи имате, толкова по-изгодно е да поддържате тази страница. Висококачествената измама на реални последователи в Instagram може да донесе осезаеми ползи, ако:

  • вашата страница е нова
  • тя вече е на няколко месеца или години, но няма много абонати
  • искате да правите пари от рекламни интеграции или партньорски програми
  • имате свой собствен продукт, който трябва да бъде рекламиран пред широка аудитория

Някои услуги се използват за измама на ботове. Това е грешен подход - такива акаунти веднага се забелязват и веднага се блокират. Освен това могат само да се абонират (максимум - все още харесват и оставят безсмислени коментари от една-две думи). Имате нужда от нещо повече от абонати – важно е те да са наистина активни. Това улеснява привличането на вниманието на рекламодатели или клиенти.

Как да направим промоция, така че да е успешна

Има много начини да привлечете абонати към вашия профил. Но не всички от тях работят така, както бихте искали - дори ако говорим за реални хора. Понякога се случва да се отпишат или просто да не гледат новите ви публикации.

За да бъде промоцията успешна и да повлияе положително на приходите ви от реклама във вашия профил, трябва да следвате няколко прости правила: първо, абонатите трябва да са реални хора, и второ, активност (гледания, харесвания, значими коментари) трябва да бъде приблизително същият като броя на последователите. В противен случай има несъответствие - и рекламодателят разбира, че нещо не е наред с този профил.

Има и други нюанси и потребителят може да не вземе предвид всичко. Ето защо е по-добре да поверите промоцията на страницата на специализирани услуги. Тук ще получите необходимия брой абонати на живо от цял свят или от вашата страна. Всичко това се предоставя на разумни цени и е достъпно за начинаещ блогър.

Категория: