Можете да допълните основната си диета с хранителни добавки от различни полезни компоненти, например от живи фибри с лецитин. Тази добавка се състои от диетични фибри и ценни източници на фосфолипиди.

Какви са компонентите на фибрите с лецитин

Основната съставка е пшеница, от която се получават фибри. С помощта на обработка на ушите, в резултат на това се образуват растителни влакна. Полученият продукт ще бъде нискокалоричен. Фибрите могат да бъдат направени както от мека, така и от твърда пшеница, която съдържа аминокиселини и редица витамини (E, B1, B6, F, PP, C).Също така допълнителен компонент са триците, които имат отличен ефект върху стомашно-чревния тракт и помагат за премахване на токсините от тялото. Лецитинът е добавен към състава на фибрите, за да допълни съставките с фосфолипиди. Този продукт е подобно на мазнини органично вещество, което се използва за решаване на проблеми със съня, главоболие, проблеми с паметта и подобряване на концентрацията. Именно тези неразположения са първият индикатор, че в организма има недостиг на лецитин.

Как да ядем правилно фибри

Фибрите с лецитин трябва да се въвеждат в диетата постепенно, по-подробни инструкции обикновено се предписват от лекуващия лекар. Трябва също да се помни, че не трябва да се яде сухо, тъй като растителните влакна абсорбират влагата много бързо и по този начин могат да набъбнат силно в стомаха, което съответно ще доведе до проблеми с храносмилателната система. Фибрите се добавят най-добре към кисело мляко, сок и вода.При въвеждане на растителни влакна в диетата е необходимо да се пият поне два литра течност всеки ден. Фибрите на гранули могат да се добавят към зърнени или течни ястия. Нормата за дневен прием на добавката е 12 супени лъжици, като тази доза не се препоръчва да се превишава.

Фибрите с лецитин имат положителен ефект върху много системи на тялото, а именно:

  • стабилизира и подобрява работата на стомашно-чревния тракт. Това е възможно благодарение на сорбентите, които също са част от продукта;
  • нормализира и нормализира нивата на холестерола в кръвта;
  • поради факта, че фибрите набъбват в стомаха, те заемат много място там и притъпяват чувството на глад - и така общото тегло на тялото се стабилизира.;
  • подобрява функцията на черния дроб. В този случай лецитинът играе ролята на бариера, която предотвратява вредното въздействие на външни фактори.

Обикновено минималният прием на фибри е един месец.Но не е факт, че през този период човек ще постигне желаните резултати. Освен това е необходимо да се приема в храната редовно, без пропуски. През този период от време човешкото тяло само ще свикне с този продукт и ще започне да го абсорбира правилно. Поради това се препоръчва удължаване на периода на приемане на добавката в съответствие с препоръките на лекаря. Диетичните фибри могат да се приемат от деца от 14 години и възрастни на порции не повече от 100 грама на ден по време на хранене. Най-вече се препоръчва тази добавка да се включи в диетата на жителите на големите градове, в които тялото е постоянно изложено на автомобилни газове, токсични елементи и газове. Също така се препоръчва да добавите фибри към вашата диета за хора, които активно се занимават със спорт и физически упражнения, приемът им помага в борбата с наднорменото тегло.

Последици от злоупотребата с фибри

Неправилното дозиране на хранителна добавка или прекомерната й употреба може да доведе до стомашно-чревни смущения (подуване на корема, запек, диария).Може да възникне и възпалителен процес. Лекарите препоръчват изключване на този продукт от диетата за хора с индивидуална непоносимост и за млади майки по време на кърмене. Преди да започнете употреба, най-добре е да се консултирате с лекар. Можете да поръчате продукти на уебсайта biokor.ru.

Източник: сайт biokor.ru

Категория: