Частните проксита (частни, индивидуални, лични) са вид прокси, което позволява само на един клиент да го използва по всяко време. Например частен прокси никога няма да позволи на двама потребители да се свържат с него едновременно. Има много други видове проксита, които могат да бъдат намерени онлайн, но частните проксита остават сред най-популярните. Тази популярност е заслужена, защото частните проксита имат няколко ключови функции, които всички харесват.

Частният прокси е специален IP адрес, който потребителят използва единствено за свързване с целта си.

Личният прокси обаче не е недвусмислен термин, защото простото разпределяне на IP адрес не казва много. Частният прокси може да идва от реално устройство и да бъде частен и домашен прокси или може да бъде създаден в център за данни, което го прави специален прокси за център за данни. Тези два типа проксита са много различни един от друг, което означава, че простото казване, че проксито е частно, не означава нищо.

Добрите частни проксита не могат да бъдат безплатни или евтини

Дори и да използвате персонализиран прокси, трябва да го получите от надежден доставчик. Поддържането на частен прокси сървър е трудна работа и не е евтино. Всичко се събира и ако не плащате за услуга, значи някой определено плаща. Това означава, че можете да бъдете истинският артикул в сделката. Това се случва, когато предполагаемо „личен“ прокси сървър е създаден от хакери за кражба на данни, заразяване на устройства или кражба на самоличност.

Ето защо горещо препоръчваме да проверите внимателно вашия прокси доставчик, преди да направите покупка.

Как да изберем най-добрия личен прокси доставчик

По-добре не обръщайте внимание на евтините частни проксита. Потърсете отзиви онлайн, но винаги ги приемайте със зърно сол - рекламите са навсякъде в наши дни. Ако не можете да намерите отзиви или потребителски отзиви, най-добре е да стоите далеч от такъв личен прокси доставчик.

След това сравнете доставчиците, които можете да намерите, и се свържете директно с тях. Добрият прокси доставчик винаги ще осигури първокласна поддръжка на клиенти и помощна документация, за да започнете. Така че можете да сте сигурни, че компанията наистина е фокусирана върху прокси потребителите, а не върху техните данни.

Накрая, когато имате всички основания да проверите техническите аспекти на доставчиците:

  • Техният IP пул достатъчно голям ли е за това, което искате да правите?
  • Предлагат ли безплатни изпробвания или гаранции за връщане на парите?
  • Цената им наистина ли е достъпна?

Ето как можете да сте сигурни, че получавате наистина "евтино" частно прокси - в крайна сметка вашият бизнес, данни и самоличност са много по-скъпи.

От собствен опит мога да препоръчам прокси доставчика proxy-sale.com - използвам го много често, практически нямаше проблеми.

Частни прокси алтернативи

Специализираните IP адреси не са задължителни за повечето от задачите, които искате да изпълнявате. Проверката на екрана, управлението на акаунта, пускането на продукти и всичко между тях може да се направи безопасно и сигурно със споделен IP пул. В повечето случаи размерът на самия прокси пул е важен. Например, може да имате дузина специални IP адреси за жилищни сгради, но ако изпратите десет хиляди заявки през тях, можете да сте сигурни, че те ще бъдат блокирани след минута.От друга страна, една милионна обща прокси мрежа може лесно да се справи с такова натоварване и да ви даде пълни резултати.

Добро видео за личните проксита от канала на Semantica:

Категория: