Мобилни проксита за Ubuntu

Ubuntu е една от дистрибуциите на операционната система Linux, изградена върху Debian GNU/Linux. Тоест тук се използва ядрото на Linux. Софтуерът е напълно готов за инсталиране на потребителски компютри и изисква минимални настройки преди да бъде пуснат в експлоатация. Може да се използва и на лаптопи, сървърно оборудване. И така, днес Ubuntu се използва на специализирани сървъри, включително виртуални (VDS / VDS). Тази ОС се използва от проекта Wikipedia. Използва се широко в правителството, банкирането, образователните институции и др.

Нека разгледаме по-подробно предимствата на дистрибуцията на Ubuntu, да ви кажем защо трябва да използвате мобилни прокси сървъри във връзка с тази операционна система, да се спрем на настройките и къде да закупите надежден продукт за стабилна и ефективна работа.

Причини, поради които Ubuntu е толкова популярен сред потребителите

Потребителите в тази дистрибуция са привлечени предимно от прост и интуитивен интерфейс, много подобен на Windows. Но това далеч не е единственото предимство на Ubuntu. Допълнително си струва да се подчертае:

 • безплатно: човек от всяка точка на света може да използва операционната система без никакви ограничения;
 • простота и лекота на използване: не е необходимо да имате определени знания и умения, за да работите;
 • огромна приятелска общност, готова да помогне на колегите при решаването на проблеми по всяко време;
 • наличие на разширени инструменти за архивиране;
 • осигурен център за приложения с повече от 20 000 продукта: със сигурност ще намерите правилната програма за вас;
 • бърз и лесен монтаж: дори неопитен потребител може да се справи със задачата;
 • редовни актуализации: нови версии на операционната система се пускат на всеки шест месеца.

Освен това дистрибуцията има доста високо ниво на сигурност. Но практиката показва, че това е недостатъчно и не може да осигури анонимността на мрежата и 100% защита срещу неоторизиран достъп. Използването на проксита заедно с Ubuntu ви позволява да избегнете подобни проблеми.

Какво прави свързването на мобилен прокси, когато работите с Ubuntu?

Мобилният прокси е допълнителен елемент във веригата за пренос на данни от потребителя към интернет ресурсите. Той заменя реални потребителски данни, а именно IP адреси и геолокации, със свои собствени. Те могат да се отнасят за друг регион и дори държава.Това гарантира:

 • пълна анонимност на мрежата: невъзможно е да се идентифицират личните данни на компютъра и съответно потребителя;
 • защита срещу хакерски атаки и всякакъв друг неоторизиран достъп на трети страни;
 • способността за ефективно популяризиране на множество страници в социалните мрежи, включително използване на приложения, които автоматизират този процес;
 • заобикаляне на регионални блокировки, които ви позволяват достъп до сайтове, блокирани във вашата страна.

Но процесът на свързване на прокси сървър към Ubuntu има своите особености, които трябва да се вземат предвид. Нека се спрем на това по-подробно.

Поредица от стъпки за настройка на мобилен прокси в Ubuntu дистрибуция

Процесът на настройка на мобилно прокси в Ubuntu ще ви отнеме не повече от 1 минута. Извършваме следните действия:

 1. Отидете в раздела "Параметри" . В лентата за търсене напишете думата „Прокси“ и щракнете върху „Намери“. Или не можете да кликнете върху бутона "Мрежа" и да изберете "Мрежов прокси" от предложения списък с опции за връзка. Интересуваме се от свързването "Ръчно" , т.е. кликваме върху изображението на предавката.
  Настройки на прокси сървъра на Ubuntu
 2. Отваря се нов прозорец, в който ще трябва да въведете информация за IP адреса и порта на прокси сървъра. Ние дублираме тези данни в прозорците за HTTP и HTTPS протоколи за връзка.
  Подробности за мобилния прокси сървър на Ubuntu
 3. Ако не искате връзката с определени интернет ресурси да минава през прокси сървър, посочете техните адреси в блока "Игнориране на хостове" . Запазваме направените промени.
  Ubuntu игнорира възли

Това завършва настройките. За да ги активирате, трябва да рестартирате операционната система.

Проверете дали настройките са правилни

За да определите дали сте конфигурирали правилно вашата Ubuntu дистрибуция, използвайте wget google.com или wget -q0 - eth0.me.

Можете също да използвате една от безплатните онлайн услуги, за да определите IP адреса. Въз основа на резултатите от проверката, вашият мобилен прокси адрес трябва да се покаже на екрана ви.

Какви проблеми може да срещнете при извършване на настройка

На практика, когато правят настройки, потребителите могат да срещнат следните проблеми:

 1. Бавна скорост на връзката. Елиминира се или чрез използване на специални софтуерни системи, или чрез свързване на не безплатни, а лични мобилни проксита, които работят на високоскоростни канали.
 2. Не мога да задам потребителско име и парола. Трябва да конфигурирате нормална авторизация по IP адрес.
 3. Някои помощни програми не работят с параметри от глобален тип. В този случай трябва да извършите специални настройки, включително задаване на потребителско име и парола.

Но тези проблеми могат да бъдат сведени до минимум чрез използване на частни мобилни проксита. И тук трябва да намерите надежден продукт, който ще бъде много ефективен.

Най-добрата услуга за закупуване на мобилни проксита за Ubuntu

Мислите да използвате безплатни мобилни проксита, които лесно се намират в интернет с Ubuntu? Бързаме да се откажем от такова решение. Основният проблем тук е достъпността. А това означава, че огромен брой потребители могат да ги използват едновременно. В резултат на това интернет получава множество заявки от един и същ адрес, което може да предизвика подозрение сред търсачките и желание за блокиране.В резултат на това ще трябва да търсите нови проксита, да отделите време за това и резултатът ще бъде идентичен - забрана. Освен това безплатните сървъри не гарантират анонимност и сигурност на работата, а скоростта на връзката страда значително.

По-надеждно, ефективно и доказано решение е използването на частни мобилни проксита. Услугата MobileProxy.Space предлага персонален продукт с богата функционалност на повече от разумна цена. Освен това получавате безплатна 24/7 техническа поддръжка. Това са мобилни проксита, които ще работят перфектно с Ubuntu и ще осигурят гарантирана анонимност на работата в мрежа без рискове, блокиране.

Категория: