Въпрос:

Здравей Дмитрий!

Намерих вашия уебсайт и тази страница

Пълно изтриване на папки и редактиране на системния регистър след деинсталиране на Adobe Photoshop

Ситуацията е следната.

От много години се занимавам с многостранични печатни публикации.

Доскоро имах 4 програми Adobe CC 21 на моя компютър:

 • Adobe InDesign
 • Adobe Photoshop
 • Adobe Illustrator
 • Adobe Acrobat Pro

Имаше различни времена, но сега, няма да го крия, използвам само пиратки.

Изтеглени сборки от Rabbit (доста надеждни, добре познати, може би и вие знаете)

https://repack.me

CC 21 работи чудесно 2 години без проблеми.

Но, както се казва, дяволът ме дръпна да опитам новата версия на Adobe InDesign CC 23 (защото от тази версия програмата започна да "разбира" файловите формати heic и webp, което не беше там преди, и тези формати в работата ми стават все повече и повече, имам нужда от това). Изтеглих Adobe InDesign CC 23 от Rabbit и го инсталирах. Върши работа. Разбира необходимите графични файлове.

Но Illustrator спря да работи. Програмата започва да се зарежда, след няколко секунди забива, пак можете да опитате да я заредите и отново забива и т.н. Още веднъж подчертавам, че спря да работи точно след инсталирането на Adobe InDesign CC 23 - явно тази версия е донесла нещо в системата, което засяга Illustrator.

Опитах да премахна всички Adobe (включително настройки и предварително зададени), почистих го с AdobeCreativeCloudCleanerTool.

Преинсталирах всички програми - реших да инсталирам всички CC 23 наведнъж. Три програми работят добре - Illustrator отново го няма, все още същият срив :((((Опитах се да инсталирам CC 2017 версия на Illustrator - всичко е същото. :( (((

Очевидно нещо "седи" в системния регистър - нещо, което засяга Illustrator и не се убива от обичайното деинсталиране на програмите на Adobe. Но, за съжаление, не съм специалист в това, не разбирам какво точно да гледам в регистъра и какво да изтрия/променям.

Надявам се на вашата помощ.

Може би можеш да ми кажеш нещо, ако ти е лесно. Няма към кого да се обърна, за съжаление. Писах на Rabbit за този проблем - за съжаление той не отговаря.

Джулия

Отговор:

Здравей Джулия!

Разбирам ситуацията ви и ще се опитам да ви помогна да разрешите проблема. Трябва да следвате няколко стъпки, за да разрешите проблема с Adobe Illustrator.

 1. Премахнете всички програми на Adobe с помощта на AdobeCreativeCloudCleanerTool, както правехте преди. След деинсталиране рестартирайте компютъра.
 2. Преди да започнете да почиствате системния регистър, силно препоръчвам да архивирате системния регистър, за да избегнете възможни проблеми в случай на грешка. За това:
  1. Натиснете клавишите Win + R, за да отворите прозореца Run.
  2. Въведете "regedit" и натиснете Enter, за да отворите редактора на системния регистър.
  3. В редактора на системния регистър изберете "Файл" ->"Експортиране" .
  4. Изберете място за запазване на архива.
  5. Въведете име на файл за резервното копие (например „Registry_Backup“) и щракнете върху бутона „Запазване“. Вече имате резервно копие на вашия регистър, в случай че възникнат проблеми.
 3. Сега можете да започнете да почиствате системния регистър. В редактора на системния регистър направете следното:
  1. Натиснете клавишите "Ctrl" + "F" , за да отворите прозореца "Търсене" .
  2. Въведете „Adobe Illustrator“ и щракнете върху „Намиране на следващия“.
  3. Премахнете всички намерени ключове, свързани с Adobe Illustrator. Бъдете внимателни и премахвайте само ключове, свързани с Illustrator, за да не повредите други програми.
  4. Продължете да търсите и изтривате ключове, свързани с Illustrator, докато бъдат намерени всички записи.
  5. След като изтриете всички ключове, затворете редактора на системния регистър и рестартирайте компютъра.
 4. След като рестартирате компютъра си, първо инсталирайте Adobe InDesign CC 23, след което опитайте да инсталирате Adobe Illustrator CC 23 (или която версия искате да използвате).
 5. Проверете функционалността на всички програми на Adobe след инсталиране. Ако Adobe Illustrator продължава да се срива, опитайте следните стъпки:
 6. Нулиране на Adobe Illustrator:
  1. Затворете Illustrator, ако работи.
  2. Натиснете клавишите Win + R, за да отворите прозореца Run.
  3. Въведете следния път в прозореца Run и натиснете Enter:
   %AppData%\Adobe\Adobe Illustrator [номер на версия]\[език]\x64\Settings\
  4. Заменете [номер на версия] с номера на версията на инсталирания от вас Illustrator (например 23) и [език] с езика на инсталацията (например "en_US" за английски или "ru_RU" за руски).
  5. В папката, която се отваря, намерете файла „AIPrefs“ и го преименувайте, като добавите „.old“ в края (например „AIPrefs.old“).
  6. Стартирайте Illustrator. Програмата ще създаде нов файл с настройки по подразбиране.
 7. Ако проблемът продължава, опитайте да инсталирате Illustrator в режим на съвместимост:
  1. Щракнете с десен бутон
  2. Щракнете с десния бутон върху инсталационния файл на Adobe Illustrator.
  3. Изберете Properties от контекстното меню.
  4. В прозореца, който се отваря, отидете на раздела "Съвместимост" .
  5. Поставете отметка в квадратчето „Изпълни тази програма в режим на съвместимост“ и изберете подходящата версия на операционната система от падащото меню (например Windows 8 или Windows 7).
  6. Щракнете върху "OK" и опитайте да инсталирате програмата отново.
 8. Ако след всички тези стъпки проблемът с Adobe Illustrator все още продължава, може да има конфликт с антивирусен софтуер или други приложения на трети страни. В такъв случай:
  1. Временно деактивирайте вашата антивирусна програма или добавете Adobe Illustrator към списъка с изключения.
  2. Изключете други програми на трети страни, които могат да попречат на Illustrator (като програми за заснемане на екрана, графични драйвери и др.).
  3. Стартирайте Adobe Illustrator и проверете дали работи. Ако проблемът е разрешен, активирайте антивирусния си софтуер и другите програми една по една, за да определите коя от тях причинява конфликта.
 9. Ако проблемът продължава, препоръчвам да се свържете с компютърен техник или да потърсите помощ във форумите за продукти на Adobe. Проблемът може да е свързан с вашия компютър или операционна система.

За съжаление, мога да предложа само по-общи препоръки, тъй като подробностите за вашата система и конкретни грешки не са ми достъпни. Надявам се, че поне едно от предложените решения ще ви помогне да възстановите работното състояние на Illustrator.

Ако сте решили проблема си или може би тази публикация е била просто полезна за вас, дарете малко средства за развитието на блога - https://yoomoney.ru/to/410014550282276

Късмет и успех в работата!

Категория: