Въпрос:

Здравейте! Много ми хареса вашия сайт за неговата информативност и разбираемост на представянето на материала, за което ви благодаря много!
Но имам въпрос относно видео плейъра jwplayer. Успях да инсталирам само HTML кода, показан на страницата „Website Video Player“ (втора опция) на сайта, тъй като Java script не се поддържа на моята страница. Всичко работи и всичко е наред. Но сега си блъскам мозъка как да напиша правилно в този код: автоматично пускане на видео файла и фоново изображение на плейъра, което се показва преди и след възпроизвеждане. Помогнете ми моля.

С уважение, Александра.

Отговор:

Здравей Александра. Благодаря ви за комплиментите за моя сайт ))) Можете да прочетете за настройките на плейъра тук.

Специално за вашия въпрос:

За да пуснете видеото автоматично, в тагаembed, в свойствотоflashvars, въведете параметъра (като използвате разделителя за амперсанд )autostartсъс стойностtrue. Примерен код:

1 2 3 4 5

За да вмъкнете фоново изображение, трябва да вмъкнете и параметъраimage с адреса на изображението:

1 2 3 4 5

Целият код ще изглежда така, параметри за автоматично пускане и видео интро в ред 18:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Нека разгледаме практическите примери по-долу.

Видео плейър с фоново изображениеНаправих тази снимка.

Автоматично пускане на видео плейърАвтоматично пускане работи след презареждане на страницата. Когато видеоклипът приключи, се показва фоново изображение

Непрекъснато възпроизвеждане
За всеки случай ще добавя, че за непрекъснато възпроизвеждане на видеото в кода на плейъра трябва да въведете и параметъраповтаряне=единично . Ето пример за видеоклип с автоматично и непрекъснато възпроизвеждане:

Забележка. Трябва да се помни, че за правилното показване на фоновото изображение е необходимо да се извади височината на долния тръбен плейър от неговата височина.Така например в този случай размерът на прозореца на плейъра е 360 на 240 пиксела, височината на лентата с инструменти е 16. Така че ще оставя ширината на изображението 360 и ще направя височината 240 минус 16 пиксела .

Категория: