Въпрос:

Господи, моля те, отговори:

- когато работя във Photoshop CS5 - избирам (с магическа пръчица или контурна селекция), но се избира ненужното, така че всеки път, когато избирате, трябва да натиснете Selection-Invert

- всички надписи имат само един ред, следващите не се виждат, следователно, когато трябва да напишете стихотворение на целия лист, трябва да създадете текст, да копирате първия ред на стихотворението, след което създайте текста отново, копирайте втория ред Благодаря ви.

Отговор:

Отговор на първата част на въпроса

За да избегнете подчертаването на ненужни неща при работа с магическа пръчка, трябва да намалите стойността на опцията "Толерантност" . Сега избраната област с едно "убождане" с магическа пръчица ще бъде по-малка, а ненужното няма да бъде подчертано. Ако избраната област се оказа по-малка, отколкото искате, можете да добавите друга селекция към нея, за това „вълшебната пръчица трябва да се превключи в режим „Добавяне към избраната област“ и да се натисне на мястото, което искате да добавите към селекцията:

Командата Selection ->Invert не променя размера на селекцията, тя обръща самата област, т.е. разменя избраните и обикновените области.

По принцип, ако искате да създадете сложна селекция, по-добре използвайте инструмента "Цветова гама" , същият е като "Вълшебна пръчица" , само с повече възможности, обяснено е как да го използвате с практически примери тук, тук и тук.

Отговор на втората част на въпроса

" Всички надписи имат само един ред" - така че всички надписи са написани на един ред. За да прекъснете ред, трябва да използвате клавиша "Enter" на клавиатурата, както във всеки текстов редактор.

Ако искате текстът да е в някакъв вид контур, трябва да използвате настройките и инструментите, предоставени за това. Най-простото нещо е да изберете инструмента "Текст" , да щракнете върху правилното място в изображението и без да пускате бутона на мишката, плъзнете курсора във всяка посока. Ще получите правоъгълник, в който ще бъде въведен текст:

Категория: