Въпрос:

Когато търсех как да използвам Photoshop CS6, попаднах на вашия сайт и за разлика от други тук всичко е описано много ясно и разбираемо. Реших да опитам „Създаване на текстура на кожата“ и, изглежда, всичко се получи, но когато стигнах до стъпка 6, всички канали изчезнаха за мен, с изключение на „gr.ser“. Беше така:

както показа, но стана така:


Как да си ги върна?

Отговор:

Благодаря за ласкавата оценка на сайта )))

Сега за вашия въпрос. Променили сте цветовия режим на документа на Скала на сивото. Защо това се случи е трудно да се каже, може да има много различни причини, вариращи от неправилни действия на потребителя до грешка на самия Photoshop.

Но поправянето е лесно. Ако всички цветове във Photoshop са станали сиви, включително цветовата палитра, и дори ако рисувате с цветна четка и получите сива ивица, това означава, че цветният режим на Photoshop е превключен на „Сива скала“ (Сива скала цвят режим).

Връщането на цветове е много лесно - просто превключете обратно към режим RGB. За да направите това, отидете в раздела на главното меню Изображение ->Режим (Изображение ->Режим) и щракнете върху линията RGB. Всичко.

За по-добро разбиране на материала добавих видео урок към статията "Създаване на текстура на кожата" .

Категория: