Въпрос:

Добър ден. Когато настройвах модула за изгледи за drupal7, използвах вашето ръководство и ми помогна много, но имах един въпрос: възможно ли е по някакъв начин да задам размерите на дисплея, защото например имам следния проблем: реших да показване на панели с 3 колони през модула за изгледи, който, когато обикновено се показва като панел, се показва перфектно, така:

Ако го покажете през модула за изгледи в единичен случай, дори ако форматът е: слайдшоу, тогава панелът се показва както трябва, нищо не прескача, всичко е наред), но веднага щом добавите такъв повече материал, веднага започва танцът на текста и всичко останало, ето как изглежда:

Можете ли да ми кажете как да разреша този проблем??? Вече опитах всичко, но, за съжаление, не намерих решение. Освен това се опитах да покажа материал както от желаното поле, така и от съдържанието като цяло, тъй като материалът трябва да се показва само без режим на слайдшоу или с режим на слайдшоу, но когато формално има само един документ. Ако активирате стойност 1 за елементите на дисплея в менюто на навигатора, тогава всичко също се показва както трябва, но няма слайдшоу ((

Като цяло ще съм ви благодарен, ако ми кажете как се решава този проблем

Отговор:

Просто трябва да зададете ширината на всяка колона, като добавите CSS клас към Views в настройките на комплексното поле или обвиете целия изглед, ако изобразите всяка колона като изглед:

CSS стилът трябва да бъде написан навсякъде във файла style.css във вашата тема, можете в края. Ако името на стила с ширина на колоната е написано във Views, тогава записът във файла style.css ще изглежда така:

1 2 3
.column-width { ширина: 145px; }

Но аз не бих направил това. Защо изобщо да създавате три колони за едновременен изход и да зареждате както сървъра, така и компютъра на потребителя?

Бих направил нормални страници (възел), които вече имат тези три колони, т.е. всяка страница ще бъде като на горната екранна снимка, бих задал ширината на колоните в страниците и бих показал готовите страници в слайдшоу. По този начин са необходими много по-малко ресурси.

HTML кодът на страницата ще изглежда така:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Заглавие на колона

Текст на съдържанието

Заглавие на колона

Текст на съдържанието

Заглавие на колона

Текст на съдържанието

Категория: