Въпрос:

Здравейте,

Моят Photoshop пише текстове, думи отдясно наляво, а не назад, както трябва да бъде, отляво надясно Кажете ми какво да правя?

БлагодаряАлвидас

Отговор:

Алвидас, не си посочил локализацията на твоята програма (ако има такава), също не е ясно дали проблемът възниква на латиница или кирилица или на всички езици, но най-вероятно е в текстовата машина.

Отидете в раздела на главното меню Редактиране ->Предпочитания ->Шрифтове (Редактиране ->Предпочитания ->Тип), където в секцията „Избор на опции за текстов механизъм“ (Chose text Engine Options) поставете отметка в квадратчето „Източноазиатски "(Източноазиатски) както е показано на снимката:

Освен това проблемът може да е в неправилно натиснат бутон "Посока на абзаца отдясно наляво" . Ето как изглежда правилно натиснат бутон:

Също така текстът може да бъде написан отдясно наляво с отрицателно проследяване:

Между другото, пълно нулиране на настройките на програмата също може да помогне. Задръжте клавишите Ctrl+Alt+Shift и стартирайте Photosop от Старт ->Програми, ще се появи прозорец „Изтриване на всички настройки на Adobe Photoshop“ (Изтриване на файла с настройки на Adobe Photoshop), където щракнете върху OK.

Ако не работи, моля коментирайте.

Категория: