Въпрос:

Photoshop CC филтър РЕНДРИРАНЕ - СВЕТЛИННИТЕ ЕФЕКТИ не работят. Моля, кажете ми къде да търся проблема

Отговор:

1. РЕНДЪР - СВЕТЛИННИТЕ ЕФЕКТИ във Photoshop CC не работят на Windows XP

2. Актуализирайте драйверите до най-новите. Ако всичко е наред с драйверите за AMD Radeon, значи има иконата им в трея, щракнете върху нея и актуализирайте до най-новите. Ако няма икона, актуализирайте, както е написано тук.

3. Проверка на версията на Photoshop, "рендъриране - светлинни ефекти" работи само на пълната версия на Extended.

Видеокартата трябва да има GPU с поддръжка на OpenGL L и достатъчно RAM, за да поддържа функциите на Photoshop, минимум 128 мегабайта. Освен това трябва да бъде инсталиран актуален драйвер за дисплей, поддържащ OpenGL 2.0 и Shader Model 3.0.

4. Включваме опцията за графична поддръжка за Photoshop`a от процесора на видеокартата. За да направите това, отидете в раздела на главното меню Редактиране ->Настройки ->Производителност (Редактиране ->Предпочитания ->Производителност) и поставете отметка в квадратчето до „Използване на графичен процесор“:

5. Ако тази опция не е активна, както е показано на фигурата по-горе, с видеокарта, която отговаря на изискванията на точка 3, най-вероятно необходимият драйвер не е инсталиран на видеокартата. Трябва да актуализирате драйвера на уебсайта на производителя, това е лесно да се направи с помощта на собствени инструменти на Windows. Прочетете повече за този процес тук.

Категория: