Въпрос:

Здравейте, имам версия 3 на Photoshop, купих нов лаптоп и го инсталирах, обаче, когато стартирам пластмасата, пластмасовият прозорец се затваря отдолу с лентата на задачите и не можете да слезете и има мащаба и скролбара на снимката, как да го настроя така да виждам всичко? (на стар лаптоп ширината на екрана беше с един сантиметър по-голяма, може би по някакъв начин свързана с това, че се побираше напълно там). Благодаря ви предварително за отговора

Отговор:

Всъщност долният ръб на диалоговия прозорец на филтъра за втечняване трябва да е в непосредствена близост до горния ръб на лентата на задачите, а не да се застъпва от него, т.е.случва се Photoshop да се използва на екрани с по-ниска разделителна способност, въпреки че това е неудобно. Този прозорец трябва да се отваря на цял екран, но не и извън него.

В този случай проблемът може да е както в инсталацията на Photoshop, така и в самата операционна система Windows.

Мога да предложа следната последователност от действия.

1. Върнете Photoshop към настройките по подразбиране. За да направите това, задръжте натиснати клавишите Ctrl + Shift + Alt и стартирайте програмата от менюто Старт ->Програми. Ще се появи прозорец с въпроса „Изтриване на файла с настройки“ (Изтрийте файла с настройки на Adobe Photoshop), където щракнете върху „Да“ (или OK)След това стартирайте програмата и проверете прозореца на филтъра. Ако не помогне, тогава:

2. Опитайте да промените дисплея на лентата на задачите. За да направите това, щракнете с десния бутон върху свободна област в лентата на задачите, в контекстното меню, което се показва, щракнете върху елемента „Свойства“ и в прозореца, който се отваря, поставете отметка на опцията „Автоматично скриване на лентата на задачите“, след което панелът ще се скрие и няма да припокрива долната част на филтъра на прозореца и ще се показва само при преместване на курсора на мишката до най-долната част на екрана. Между другото, използвам тази настройка на лаптопи, защото постоянно липсва височина на монитора.

Също така препоръчвам да инсталирате CS6, тази версия е много по-добра във всички отношения и има опция за автоматично запазване.

Категория: