Въпрос:

Имам инсталиран PhotoshopCS6. Във филтъра Рендиране - светлинни ефекти (Lightning Effects) не се възприема настройката - светлинни ефекти (Lightning Effects). Кажете ми как да настроя?

Отговор:

Може да има различни причини.

1. Опцията не се поддържа от видеокартата. Няма какво да направиш, освен да смениш компютъра. Но трябва да е доста стар компютър.

2. Вашата версия на Photoshop не е разширена. Това може да се намери в Помощ ->Информация. В прозореца горе вдясно трябва да има син надпис "Разширен" . Ако не е там, значи Photoshop не поддържа тази опция, 3D и т.н.

3. Графичната карта трябва да има OpenGL L-съвместим графичен процесор и достатъчно RAM, за да поддържа функциите на Photoshop, с минимум 128 мегабайта. Освен това трябва да бъде инсталиран актуален драйвер за дисплей, поддържащ OpenGL 2.0 и Shader Model 3.0.

4. Опцията за графична поддръжка на Photoshop`a от процесора на видеокартата не е включена. За да направите това, отидете в раздела на главното меню Редактиране ->Настройки ->Производителност (Редактиране ->Предпочитания ->Производителност) и поставете отметка в квадратчето до „Използване на графичен процесор“:

5. Ако тази опция не е активна, както е показано на фигурата по-горе, с видеокарта, която отговаря на изискванията на точка 3, най-вероятно необходимият драйвер не е инсталиран на видеокартата. Трябва да актуализирате драйвера на уебсайта на производителя, това е лесно да се направи с помощта на собствени инструменти на Windows.Прочетете повече за този процес тук.

Категория: