Въпрос:

Добър ден. Копирам музикални клипове от интернет. Във файла намирам кадъра, който харесвам с музиканта, и му правя екранна снимка. Как мога сега да прикача снимка
към файл, така че след отваряне на папката с файлове веднага да се види къде и кой изпълнява
, т.е. тази екранна снимка ще бъде ли икона за преглед на видео?
Предполагам, че тази тема е стара за вас и мога да получа някои разяснения относно техниката на този случай.

Благодаря ви предварително за отговора,
mich 11/24/12

Отговор:

Здравей. Тук всъщност не всичко е толкова просто.

Миниизображението (предварителен преглед) на видео файла, който Windows показва, не се генерира от самия Windows, а се създава при асемблирането (монтирането) на видео файла, т.е. вече е вграден в метаданните на файла. За да го промените, трябва да преопаковате видеоклипа, което обикновено води до загуба на качество, дори ако преопаковането не използва преобразуване.

Трябва да кажа, че дори далеч не всички видео редактори могат да променят този преглед и освен това, катеренето във видео файла в името на една промяна на прегледа е донякъде, как да се каже, оригинално.

Следователно в този случай трябва да използвате друг метод, да промените маската на иконата в Windows. Първо, трябва да промените показването на файлове в папки от миниатюри на икони. Това може да стане чрез регистъра, първо, разбира се, регистърът трябва да бъде архивиран.

След това инсталирайте програмата за промяна на иконите на файлове IconPackager (дадох връзки за изтегляне в края на статията), след като я инсталирате, когато щракнете с десния бутон върху файла, се появява елементът "Промяна на икона" в контекстното меню на Windows щракнете върху него, в прозореца, който се отваря, поставете отметка в квадратчето „Промяна на иконата само за този файл“ и го променете:

"

Но тук има малък проблем. IconPackager работи само с ICO файлове, така че вашата екранна снимка трябва да бъде преобразувана в този формат (например с помощта на Photoshop, с помощта на приставката ICOFormat) и, най-доброто от всичко, трябва да сглобите нормален ICO файл, състоящ се от няколко изображения на стандартни размери на икони.

Изтеглете програмаIconPackagerза промяна на външния вид на иконите на файлове и папки в Windows:Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: