Въпрос:

Отваряйки нов документ във Photoshop и задавайки желаните размери, вмъкнах снимка, която се оказа голяма:

Не е възможно да се намали само изображението на "планета" .
Моля, кажете ми как да се намали само вмъкнатото изображение(" планета" )?

Има ли подобни функции във Photoshop?

Това не е всичко :) .
снимката по-долу трябва да бъде озаглавена
Ето гоВтори въпрос:? Как да показване на букви точно в средата на документа?

Отговор:

1. Отговор на въпроса:" Моля, кажете ми как да намаля само вмъкнатото изображение?"

Много лесно се прави. Първо трябва да застанете върху слоя с картината и можете да направите това в палитрата със слоеве. На първия скрийншот виждам, че тази палитра е затворена на първия скрийншот, а на втория се намира горе вдясно. Трябва да го отворите, като натиснете клавиша F7 и щракнете върху слоя с планетата, той трябва да бъде маркиран в синьо, между другото, той е маркиран на втората екранна снимка. В моя пример нарекох този слой "Юпитер" . След това натиснете клавишната комбинация Ctrl + T и около слоя ще се появи рамка с размери. Сега всичко, което остава, е да плъзнете квадратите по ъглите или страните на рамката, за да промените размера на чертежа на планетата.

Важно! Ако искате да запазите пропорциите на картината (т.е. кръгът да остане кръгъл), тогава трябва да задържите клавиша Shift, преди да започнете промените. Дадох пример на снимката:

2. Отговор на въпроса:" Как да поставим буквите точно в средата на документа?"

Това също не е трудно. Как да напишете текст, вече сте разбрали. При въвеждане на текст курсорът приема характерна форма:. За да промените позицията на текста, просто трябва да преместите курсора на мишката от текста за малко разстояние (около малко повече от половината от височината на текста) във всяка посока, докато придобие формата на стрелка с кръст:. След това трябва да натиснете левия бутон на мишката и да преместите текста на желаната позиция с курсора.

3. Съвет как да правите екранни снимки (екранни снимки).

Скрийншотовете ви са правени с камера, която е меко казано неудобна и с лошо качество ))) За бързи скрийншотове препоръчвам да използвате Snagit 10.Програмата е проста, интуитивна и най-важното, много полезна. Можете да прочетете ръководството за програмата и да го изтеглите в тази статия.

Категория: