Въпрос:

Как да подчертая косата във Photoshop?

Отговор:

Избирането на малки повтарящи се обекти, особено коса, е трудна задача, но има много инструменти, създадени във Photoshop, особено след CS5, които го правят по-лесно и по-автоматизирано.

Можете да използвате търсенето в сайта, лентата за търсене е в заглавката на сайта, просто въведете въпроса си в лентата за търсене в сайта.

Ето пример, крайният резултат и източникът на подстригването, просто задръжте курсора на мишката върху снимката:

Подробно ръководство за това как да изберете коса с помощта на инструмента Refine Edge на Photoshop е в тази статия. За да продължите с опциите на инструмента Refine Edge, щракнете тук.

Също така комплексни множество обекти като коса, клони на дървета, козина и др. може да бъде избран с помощта на плъгина Vertus Fluid Mask, можете да изтеглите плъгина и да прочетете ръководството му тук.

И тази статия ви показва как да промените цвета на косата на снимка.

Започвайки с Photoshop CS5, се появи специален инструмент Refine Mask. Научете как да подстригвате косата с този инструмент тук.

Ето пример за работата, извършена с инструмента за прецизиране на маската. Задръжте курсора на мишката над снимката:

В допълнение, има канален метод за избор на коса. Това е ръчен метод, без използване на инструменти за автоматично уточняване и коригиране, освен това изисква използването на филтри в зависимост от новия фон на изрязания обект. Този метод отнема повече време и изисква определени познания и опит, но дава по-добри резултати. Техниката за избор на канал е описана подробно тук.

Категория: