Въпрос:

Моля, кажете ми защо във Photoshop CS6 не се вмъкват изображения? Трябва да отворите картината по такъв начин, че да създадете нов слой във вече отворен PSD документ и програмата се отваря само с нов файл (документ).

Благодаря ви.

Отговор:

Ако отворите JPG.webp файл с изображение или с друго разширение във Photoshop, той трябва да се отвори като нов документ, в отделен прозорец или раздел (в зависимост от настройките на програмата). След като го отворите, можете да използвате този файл като слой в друг документ, като плъзнете отворения нов файл с инструмента за преместване върху този друг документ и JPG.webp файлът ще бъде отворен като отделен слой.

Но можете също таканезабавно да отворите файла като отделен слой в документ на Photoshop, тази опция се появи във Photoshop от версия CS5. За да направите това, отворете папката с този файл и просто го плъзнете с мишката директно върху отворения документ:

Ако не сте променили настройките по подразбиране на Photoshop, нов слой ще бъде създаден от файла, изображението ще пасне на размера на документа и инструментът за свободна трансформация ще бъде активен, както е показано на снимката по-горе.

Можете да приемете трансформацията, като натиснете незабавно Enter, или преоразмерете слоя и след това натиснете Enter. Така или иначе, слоят ще бъде преобразуван в смарт обект.

Ако не искате външното изображение, вградено в стека със слоеве, да бъде преоразмерено, за да пасне на документа и преобразувано в интелигентен обект, можете да промените настройките на Photoshop, като натиснете Ctrl+K. Ще се отвори прозорец, в който премахнете отметката от опцията „Преоразмеряване на изображението по време на поставяне“ и/или „Винаги създаване на интелигентни обекти при поставяне“ (Поставяне или плъзгане на растерни изображения като умни):

Също така е възможно да заредите няколко изображения като слоеве, но само в нов документ. Това може да стане по два начина, с помощта на Adobe Bridge, повече подробности тук, и чрез раздела на главното меню File ->Scripts ->Load Files into Stack.

Категория: