С този материал отварям поредица от статии за вмъкване на снимка в рамка с помощта на Adobe Photoshop.

Тази задача е проста сама по себе си, но за неопитен потребител все още представлява известна трудност. Освен това има толкова много опции за вмъкване на изображения в рамка, че дори най-големият Photoshop гуру няма да ви изброи половината.

За по-добро разбиране на материала, следвайте връзките в края на статията, за да изтеглите готов PSD файл, базиран на материалите от този урок.

Да започваме.

Рамка за снимка с помощта на филтър от галерията с филтри

За основа ще взема тази снимка:

И ето какво получавам накрая:

Първо, трябва да създадем правоъгълна селекция върху изображението. Тъй като трябва да задам същото разстояние от краищата на областта до краищата на снимката, ще направя селекцията не с традиционния Rectangular Marquee Tool, а по малко по-различен начин.

Натиснете клавишната комбинация Ctrl+A, това ще селектира цялото изображение, след което отидете в раздела на главното меню Избор ->Трансформиране на селекцията (Избор->Трансформиране на селекцията). Около селекцията се появява поле за трансформация. Следващпърви задръжте клавишите Shift+Alt, преместете курсора на мишката до ъгъла на рамката и го плъзнете вътре в снимката:

Натиснете Enter, за да приложите трансформацията. Рамката на селекцията се е свила пропорционално на размера на снимката, но страничното разстояние изглежда е по-голямо от разстоянието от ръба на рамката до горе надолу. Нека поправим това. Задръжте Shift+Alt отново и плъзнете манипулатора отстрани навън:

Натиснете Enter. В резултат визуално разстоянието от рамката за избор до краищата на снимката трябва да е приблизително еднакво.

Натиснете бутона за стартиране на бързата маска и ще получите следния изглед:

Зоната в документа, маркирана в червено, е блокирана за промени. Но за рамката се нуждаем точно от тази блокирана в момента област, така че маската трябва да се обърне чрез натискане на комбинацията Ctrl + I. Ето как изглежда маската сега:

Документът вече е готов за прилагане на филтъра от галерията Brush Strokes. Отидете в раздела Филтър ->Галерия с филтри (Филтър ->Галерия с филтри), отворете секцията „Щрихи“ (Щрихи с четка), където избираме „Аерограф“ (Напръскани щрихи)? ние прилагаме параметрите, показани на снимката, за снимки с други размери стойностите може да се различават:

Ето как изглежда документът сега:

Изключете бързата маска, като щракнете върху бутона в лентата с инструменти или натиснете Q. Маската се превърна в селекция:

Копирайте селекцията на нов слой, като натиснете Ctrl+J. Външно документът не е променен, но ако погледнем панела със слоеве, ще видим нов слой с рамка:

В прозореца на работния документ слоят с рамката е невидим, т.к. се слива с фона. Добавих градиентно наслагване и стил на слоя Drop Shadow към слоя. Можете да видите параметрите на стила на слоя в PSD файла, който можете да изтеглите от връзките в долната част на страницата:

Всъщност фоторамката е готова.

За да завърша композицията, приложих коригиращия слойColor Lookup, въведен във Photoshop CS6, към основното изображение и също намалих наситеността с помощта на коригиращия слой Hue/Saturation. (Hue/Saturation ). Можете също да видите параметрите за корекция в PSD файла, който можете да изтеглите от връзките в долната част на страницата.

Ето как изглежда крайният резултат:

Изтеглете PSD файл:Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: