Въпрос:

В моя Photoshop, в панела със слоеве, миниатюрите (или иконите, както трябва да се наричат) се показват като правоъгълници във формата на целия документ. Например, ако документът има форма на удължен хоризонтален правоъгълник, след това такива и икони в панела.

И ако създам нов слой върху този правоъгълник, направя квадратна селекция и го запълня с някакъв цвят, той се показва като квадрат на фона на правоъгълника.

И в някои уроци, като вашия урок Photoshop Water Reflection Effect, миниатюрите се показват по формата на пикселите на слоя, а не по формата на документа, ето пример от този урок:

Как мога да направя същото, т.е. така че миниатюрата на слоя да е в неговата форма, а не във формата на целия документ (фонов слой)

Отговор:

Да, наистина, според настройките по подразбиране на Photoshop, миниатюрите в панела със слоеве са оформени като целия PSD документ, с други думи, формата на фоновия слой.

И ако размерът на фона в пиксели е голям, тогава при добавяне на нов слой с някакво малко изображение, това изображение на миниатюрата практически ще се вижда, което понякога е много неудобно.

Можете да направите слоевете в миниатюрите напълно видими, като отидете на опциите на панела. Кликнете върху иконата в горния десен ъгъл на панела, изберете елемента „Опции на панела“ (Panel Options), след което се отваря диалоговият прозорец с опции.

В секцията Съдържание на миниатюри щракнете върху бутона за избор Целият документ:

Това е.

Категория: