Въпрос:

Когато инсталирах Photoshop CS6, получих съобщение, че имам инсталирани стари драйвери за видеокарта. Как да сложа нормалните?

Отговор:

Всъщност самият Windows трябва да актуализира тези драйвери, ако, разбира се, имате активирани автоматични актуализации на операционната система. Ако по някаква причина това не се случи, тогава не е трудно да актуализирате драйверите ръчно.

Показва се на примера на Windows 7.

Първо, трябва да разберете версията на инсталирания драйвер. За да направите това:

Щракнете с десен бутон върху работния плот.
Щракнете с левия бутон върху елемента от контекстното меню "разделителна способност на екрана" . Ще се отвори прозорец, където можете да щракнете върху реда "Разширени настройки" :

В нов прозорец кликнете върху бутона "Свойства" , ще се отвори нов прозорец, където изберете раздела "Драйвер" . Сега можете да разберете необходимите параметри. Фигурата показва къде можете да намерите вашия модел видеокарта и версия на драйвера:

След това трябва да отидете на уебсайта на производителя и да проверите за най-новия драйвер, като използвате името на модела на видеокартата. Двете най-често срещани карти за компютри с Windows са NVIDIA и AMD/ATI.

Изтеглете драйвери за NVIDIA тук.

За AMD/ATI тук.

Инструкциите за инсталиране обикновено са включени с драйверите.

Също така можете да инсталирате изтегления драйвер с помощта на Windows. За да направите това, трябва отново да отворите прозореца със свойства на видеокартата, както е описано по-горе, само сега трябва да кликнете върху бутона „Актуализиране“, ще се отвори друг прозорец, където кликваме върху реда „Търсене на драйвери на този компютър" , в нов прозорец посочваме папката, в която изтегляте драйвера, и щракнете върху OK.

Категория: