Въпрос:

Никога не съм се занимавал с Photoshop, само с Paint. Сега малко по малко започвам да овладявам това "онлайн" . На 72 години вече е трудно да уча нещо, но сега се опитвам.Благодарение на вашите прости инструкции успях да овладея създаването на надписи-подписи и промяната на цвета на очите. Сега не мога да разбера къде да търся и как се наричат инструментите за създаване / промяна на цвета на фона на изображение (засега само цветове). Можете ли да напишете няколко прости инструкции?

Отговор:

Смяната на фон в снимка е процес, който е индивидуален за всяко изображение и изисква определени умения от потребителя. Най-вече.може да се раздели на два вида - изрязване и прехвърляне на основните обекти от оригиналното изображение към друго изображение, което ще използваме като фон, или премахване и замяна на фона на оригиналното изображение.

Но във всеки случай нещо ще трябва да се отреже.

Замяната на фона върху изображение е описана подробно в тази статия с помощта на практически пример. Във Photoshop-online всичко е същото, работи по аналогия.

А сега нека погледнем по-отблизо.

За да изрежете и след това да промените фона в изображение, има два основни инструмента в онлайн Photoshop, достъпни на нашия уебсайт -LassoиLayer mask . Първият се намира вляво в лентата с инструменти, вторият вдясно, в долната част на панела със слоеве:

Тези инструменти работят подобно на инструментите на Photoshop, прочетете за използването им тук и тук.

В допълнение, има специален инструмент за подмяна на фона онлайн - "Color Replacement" . Намира се от лявата страна на лентата с инструменти:

Но препоръчвам да използвате първите две.

За начало мога да предложа следната последователност от действия за замяна на фона:

  1. Отворете снимката в онлайн редактор
  2. Отключете слоя, като кликнете два пъти върху катинара в панела със слоеве
  3. Вмъкнетепод слой с оригиналното фотоизображение с желания фон или създайте слой с определен цвят (в зависимост от вашите задачи)
  4. Премахнете излишъка от оригиналното изображение, премахнете големите фонови детайли с маска на слоя, малките с инструмента Lasso.

Няколко съвета за удобство на работа:
Увеличете работния прозорец на онлайн редактора на цял екран, за да направите това, отидете в раздела Изглед ->Режим на цял екран. Можете да отмените режима на цял екран, като натиснете клавиша Esc. процесът на подмяна на фона като правило е много дълъг, ще е необходимо междинно (резервно) запазване на „суровия“ документ (например, ако случайно затворите браузъра и работата ще бъде загубена).Нашият онлайн Photoshop записва междинни файлове директно на вашия компютър във формат PXD, как да запазите онлайн документ в процеса на работа е описано тук.

Неясното и трябва да се изясни, пишете в коментарите.

Категория: