Въпрос:

Здравейте! Бихте ли обяснили как да промените фона на изображение на черен, ако фонът на оригиналното изображение не е бял. Например прехвърлете пейзажа на черен фон Благодаря

Отговор:

Людмила, смяната на фона на изображение е процес, който е индивидуален за всяко изображение, следователно, без да виждате картината. невъзможно е да се отговори еднозначно на въпроса ти.

По принцип тази работа е разделена на два вида - или изрязване на основните обекти и прехвърлянето им в друга картина, или премахване на фона и замяна на вашето собствено фоново изображение. Но във всеки случай, изтрий (изрежи) нещо ще трябва.

Освен това замяната на обекти и фонове в снимка изисква умения с инструментите за избор на Photoshop. Тази колекция говори за основните инструменти за избор.

Ако трябва да премахнете фона, най-често е по-удобно да направите това с помощта на маска на слоя. Ако имате нужда от прецизно изрязване, тогава е по-добре да използвате инструмента за писалка и след това да почистите маската на слоя. Научете за премахването на фона тук.

Ако трябва да изрежете отделни обекти, тогава трябва да използвате "писалката" . Например как да изрежете човек от снимка е описано тук.

Категория: